28. prosince 2021 • 20:03

Bronzová exhibice! Davidová s Krčmářem se blýskli skvělým finišem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonisté Markéta Davidová a Michal Krčmář skončili třetí v tradiční povánoční exhibici smíšených dvojic v Německu a jako třetí český pár vystoupili na stupně vítězů. Suverénně v náhradním dějišti Ruhpoldingu vyhráli Rakušané Lisa Hauserová a Felix Leitner. Před českým párem byli druzí Rusové Jevgenija Burtasovová a Matvej Jelisejev.



Po úvodním závodu s hromadným startem figurovali Davidová s Krčmářem s osmi chybnými výstřely ze čtyřiceti v konkurenci deseti dvojic na pátém místě. Suverénně vedli bezchybní domácí Janina Hettichová a Erik Lesser, ale náskok ve druhé části exhibice neudrželi.

Ve stíhačce se Češi chvilku ocitli až na osmém místě, ale parádně zvládli koncovku. Díky přesné střelbě se postupně posouvali výše. Čtyři kola před koncem jeli s ruskou a italskou dvojicí o třetí místo a dvě kola před cílem byli těsně před Rusy.

Hettichová musela po poslední stojce na tři trestná kola, Davidová mířila přesně a rázem jela druhá před Ruskou. Krčmář ale dvakrát minul a pustil před sebe Jelisejeva, za kterým projel cílem o tři sekundy.

Nejlepším českým výsledkem jsou dvě druhá místa, na kterých se podílel Ondřej Moravec. Druhý byl v roce 2015 s Gabrielou Koukalovou a v roce 2017 s Evou Puskarčíkovou.

Stejně jako loni se exhibice kvůli koronaviru nemohla konat v tradičním dějišti na fotbalovém stadionu Schalke v Gelsenkirchenu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud