23. ledna 2022 • 15:47

Davidová i Jislová v masáku ve druhé desítce. Štafeta mužů ztratila

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonisté mají za sebou poslední závody před olympiádou v Pekingu. Česká mužská štafeta bez odpočívajícího Michala Krčmáře dojela v Anterselvě patnáctá téměř šest minut za vítěznými Nory. Ženský závod s hromadným startem ovládla Italka Dorothea Wiererová, na střelbě bezchybná Jessica Jislová doběhal 14., Markéta Davidová 17. 



Poprvé v sezoně zvítězila Italka Dorothea Wiererová. Druhá byla Běloruska Dzinara Alimbekavová a třetí Francouzka Anais Chevalierová-Bouchetová.

Jislová jako jedna z pouhých dvou startujících z třiceti trefila všech dvacet terčů, navíc v pátém nejrychlejším času. Celou dobu se držela těsně za desítkou, ale patřila k nejpomalejším závodnicím na trati. Po poslední střelbě vybíhala do posledního okruhu jedenáctá, ale o tři místa se propadla.

"Od začátku jsem bojovala s lyžema a věděla jsem, že jakmile zaváhám na střelnici, tak proti holkám nemám šanci. Budeme to muset probrat. Až tak špatně jsem se necítila, ale nemohla jsem to využít. Čtrnácté místo je ale pořád slušný výsledek," řekla Jislová v České televizi.

Davidová jela jedno trestné kolo po první a poslední položce a dvě po třetí. Většinou naopak vylepšovala svoji pozici v běžecké části. "Byl to těžký závod a hlavně na střelnici. Poslední položka mě štve, protože mi nevystřelila třetí rána. Kdyby vystřelila, tak by to byla nula," řekla Davidová.

Světový pohár bude pokračovat až začátkem března ve finském Kontiolahti. V únoru bude pozornost upřena do Pekingu na zimní olympijské hry.

Karlík v prvním kole zlomil hůl, což jej ovlivnilo při následné úvodní střelbě. „Zbytečně jsem si ukopl hůlku, pak nad tím přemýšlel a na ležce neudělal nic, co jsem měl. Jsem na sebe naštvaný,“ řekl České televizi. Po trestném kole Karlík klesl na poslední 24. pozici a na ní s velkou ztrátou také předával Milanu Žemličkovi.

Ten na střelnici nezaváhal, štafetu vytáhl a předával devatenáctý s mankem už téměř tří minut. Jakub Štvrtecký třikrát dobíjel a vyslal Adama Václavíka na trať z 17. místa. Český finišman si úsek protáhl po chybné ráně také o 150 metrů a doběhl patnáctý, předposlední ze štafet, které nebyly dostiženy o kolo. Odstup od Norů v cíli narostl na více než pět a půl minuty.

Češti si připsali 15. pozici v této sezoně po 11., 9. a 18. místě, vždy absolvovali minimálně jeden trestný okruh. Norové vyhráli i třetí týmový závod, do něhož nastoupili. Druzí byli o bezmála dvě minuty pomalejší Rusové, třetí Němci.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):

Muži - štafeta (4x7,5 km): 1. Norsko (Laegreid, T. Bö, J. T. Bö, Christiansen) 1:12:14,7 (0 trest. okruhů + 4 dobíjení), 2. Rusko (Babikov, Serochvostov, Loginov, Latypov) -1:57,2 (1+12), 3. Německo (Rees, Horn, Zobel, Fratzscher) -2:04,4 (0+4), 4. Francie -2:20,5 (0+7), 5. Kanada -2:31,5 (1+8), 6. Ukrajina -2:38,7 (0+11), 7. Švýcarsko -2:48,6 (1+7), 8. Itálie -3:03,6 (1+13), 9. Rakousko -3:08,6 (0+7), 10. Slovinsko -4:01,4 (1+8), ...15. ČR (Karlík, Žemlička, Štvrtecký, Václavík) -5:36,1 (2+11).

15:15 ženy - závod s hromadným startem (15 km).

 

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud