11. prosince 2022 • 12:45

Češky ve štafetě sedmé, slaví Francie. Charvátová musela na trestné kolo

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České biatlonistky Tereza Voborníková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Lucie Charvátová skončily ve štafetě Světového poháru v Hochfilzenu sedmé. Pomohlo jim k tomu především vystoupení Davidové, která byla na svém úseku nejlepší. Naopak Charvátová musela po střelbě vestoje na trestné kolo. Vyhrály Francouzky, o jejichž triumfu rozhodla skvělou závěrečnou položkou vedoucí žena Světového poháru Julia Simonová.



Štafetu tentokrát rozbíhala Voborníková, která hned vleže dvakrát dobíjela a propadla se až na 18. místo. Vestoje sice nepotřebovala žádný náhradní náboj, ale v běhu ztratila na nejlepší téměř minutu a předávala šestnáctá s mankem 1:22 minuty. Jislová pak sice posunula Češky na 11. místo, ale manko narostlo na více než dvě minuty.

Medailistka z obou individuálních závodů v Hochfilzenu Davidová dobíjela jen jednou vleže, stáhla bezmála tři čtvrtě minuty a předávala Charvátové jako šestá. Česká finišmanka ale tuto příčku neudržela. I po trestném kole na ni ztrácela jen pět sekund, ale v posledním kole na Švýcarku Lenu Häckiovou-Grossovou nestačila. Ve srovnání s prvním závodem v Kontiolahti si Češky o jednu příčku pohoršily.

Vítězství neobhájily Švédky, i když jejich finišmanka Elvira Öbergová přijela na poslední položku společně se Simonovou. Francouzka sestřelila terče za 18 sekund, zatímco Seveřanka musela jednou dobíjet. V posledním kole už Simonová náskok udržela.

V Hochfilzenu se dnes ještě koná stíhací závod mužů, do kterého odstartuje z osmého místa Jakub Štvrtecký.

SP v biatlonu v Hochfilzenu:

Ženy - štafeta (4x6 km): 1. Francie (Jeanmonnotová, A. Chevalierová-Bouchetová, Ch. Chevalierová, Simonová) 1:12:17,6 (0 tr. okruhů + 4 dobíjení), 2. Švédsko (Perssonová, Magnussonová, H. Öbergová, E. Öbergová) -9,5 (0+9), 3. Itálie (Passlerová, Wiererová, Comolaová, Vitozziová) -16,4 (0+4), 4. Německo -32,5 (0+5), 5. Norsko -1:03,7 (0+4), 6. Švýcarsko -2:15,4 (0+6), 7. Česko (Voborníková, Jislová, Davidová, Charvátová) -2:26,8 (1+10).

14:15 stíhací závod 12,5 km muži.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud