Romana Barboříková
10. ledna 2023 • 15:20

Puskarčíková o Ruhpoldingu: smrad ze sýra, blázniví lidé a žádný odpočinek

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlon se přesouvá do Německa, kde jsou od středy na programu závody v Ruhpoldingu. Odstartují vytrvalostním závodem mužů, na který ve čtvrtek naváží ženy. V tomto dlouhém závodu nepůjde ani podle bývalé sportovkyně Evy Puskarčíkové o nic snadného. „Trať je rovinatá, ale zároveň vám nedá prostor odpočinout,“ vzpomíná ve videu pro iSport.cz. A taková perlička: „Vybaví se mi taky kouř z dýmek, cigaret a zápach ze smradlavého sýra ze špeclí,“ směje se.



Dokázala zde jednou vyhrát s ženskou štafetou a v roce 2017 v Ruhpoldingu obsadila 6. příčku ve stíhačce. To jsou největší úspěchy Evy Puskarčíkové v tomto biatlonovém středisku. Toto místo si v kolotoči závodů docela oblíbila.

„Nedokážu říci proč, možná díky vzpomínkám, co jsme tam s holkama zajely nebo nezajely. Asi mi vyhovovala i trať. Je taková rovinatá, ale zároveň vám nedává prostor odpočinout, musíte všude pracovat,“ prozradila bývalá biatlonistka, co na její někdejší kolegyně a kolegy čeká.

Nejen samotné závody ale zanechají stopu v pamětích sportovců.

„Když se řekne Ruhpolding, vybaví se mi kouř z dýmek, cigaret a zápach z takového toho smradlavého sýra ze špeclí. Protože tam je strašně moc fanoušků a jsou strašně blázniví. A pořadatelé pro ně dali i stánky s občerstvením hned vedle trati. Oni se tam vždycky srocují, a jak jedete okolo, tak vás to udeří plnými doušky. Což není úplně ideální, když jste v maximální intenzitě a potřebujete spíš čerstvý vzduch,“ přidala Puskarčíková vjemy, které z televizních obrazovek nezískáte.

Když byla řeč o trati, je třeba přiblížit také střelnici.

„Hodnotila bych ji jako docela lehce čitelnou, nepatří úplně k těm nejtěžším. Přijíždíte k ní z kopce, takže máte i dostatečný čas se vydýchat. Z toho důvodu bych řekla, že zde bývají střelby hodně vyrovnané.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud