1. února 2024 • 14:10

Kilde o hrozivém pádu: Lidé říkali, že to není tak vážné... Pohybuje se na vozíku

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný norský lyžař Aleksander Aamodt Kilde doufá, že se po vážném zranění ve sjezdu ve Wengenu vrátí na svou dřívější úroveň, i když zatím nedokáže odhadnout, kdy to bude. Nyní je pro celkového vítěze Světového poháru z roku 2020 nejdůležitější, aby se zvládl znovu postavit na vlastní nohy.



„Situace kolem mého zranění je nejasná. Jsem si jistý, že to zase bude úplně dobré, ale otázka je, jak dlouho to bude trvat. Ještě je brzy na to říct, jestli budu schopen jezdit na lyžích jako dřív a zase vyhrávat závody,“ řekl Kilde během on-line tiskové konference z nemocnice v Innsbrucku, kde se z vážného zranění zotavuje. „Ale samozřejmě si přeju vrátit se k tomu, co miluju,“ dodal čtyřnásobný medailista z olympijských her a mistrovství světa.

Jednatřicetiletý Kilde upadl 13. ledna krátce před cílem sjezdu ve Wengenu a narazil do ochranné sítě. Utrpěl hluboké řezné rány v bérci a poranil si levé rameno. Následně se podrobil dvěma operacím v Bernu a Innsbrucku. „Všechno šlo podle plánu. Pokud už nebude potřeba žádná další operace, budu rád,“ řekl partner americké hvězdy Mikaely Shiffrinové, která shodou okolností po pádu také aktuálně nezávodí, vážně zraněná však není.

„Bylo to hodně náročné období se spoustou bolesti, neskutečnými bolestmi, a dvěma operacemi na dvou místech. Chce to čas a čas teď mám,“ uvedl Kilde, jenž v Innsbrucku absolvuje kompletní rehabilitaci. Stále má velké bolesti a může se přesouvat jen s pomocí druhých na vozíku. „Pro mě je nejdůležitější, abych se dokázal postavit na nohy a jít. Provádět pohyby, které jsou potřeba k normálnímu životu. A to budu brát den po dni,“ uvedl vítěz 21 závodů Světového poháru.

Před několika dny zveřejnil Kilde na sociálních sítích drastické záběry své nohy, v níž má poraněné nervy. „Chtěl jsem ukázat, v čem to zranění spočívá. Lidé mi totiž říkali, 'není to přece tak vážné, brzy tě zase uvidíme'. Ale neuvidíte. Ty fotky nejsou pro každého, ale díky nim lidé začali to zranění respektovat,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud