Martin Hašek
6. března 2024 • 10:35

Ledecká je ve formě! Cíl je TOP 10, ale... Návrat sebevědomí, říká šéf

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tohle byli fanoušci zvyklí! Ester Ledecká o víkendu v norském Kvitfjellu zase ukázala své možnosti lyžařky na úrovni špičky Světového poháru. V nízké viditelnosti riskovala, ve snaze o dokonalou linii se blížila dokonalosti a zapsala třetí a čtvrté místo. Navíc má před sebou lákavou vyhlídku finále Světového poháru v Saalbachu Hinterglemmu, kde pojede za dva týdny super-G i sjezd. „Celé je to o sebevědomí. Nesmíte zapomenout, že Ester vynechala celou sezonu, to na každém sportovci zanechá určitou stoupu,“ říká Jan Fiedler, sportovní ředitel alpských disciplín.



Začalo to opatrným startem a nekončící nemocí, která Ester Ledecké půlku zimy oslabovala tělo i mysl. O mlhavém víkendu v Kvitfjellu se ale vrátila do své komfortní zóny.

„Start sezony byl kostrbatý, byla jsem dlouho nemocná a řešili jsme každý závod. Rozhodovali jsme se, zda má cenu jet, a zda alespoň jednu jízdu zvládnu. Moc mě těší, že jsem se zase dostala do místa, že jsem snad schopná jezdit pódium. Dokázala jsem, že jsem schopná lyžovat hodně rychle,“ těšilo Ledeckou.

Ještě koncem ledna odjela z Cortiny d´Ampezzo na plicní vyšetření a o víkendu se tam pak ani jednou nedostala do cíle. Respirační potíže ji přitom trápily od začátku zimy. Ledecká si nedala možnost delšího odpočinku, aby potíže vyléčila. Navzdory nepříjemnostem se stále snažila bojovat na trati.

„Ester je závodník, chce závodit, ať je to, jak je to,“ vysvětluje Fiedler. „U Ester se v návratu skloubil

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud