19. února 2009 • 18:06

Husté sněžení Bauera rozladilo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Bauer po posledním tréninku před svým hlavním závodem na mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci rozhodně nebyl nadšený. Husté sněžení a hlavně nepřipravená stopa ho odpoledne lehce rozladily, protože musel přípravu o pár minut zkrátit.



Zkoušel se projet na nových lyžích, které při testování byly nejrychlejší a rychle se s nimi sžil. Zůstává tak před pátečním závodem na 15 km klasicky optimistou.

"Závěrečný trénink mě moc nenadchl. Sněžení měli i sdruženáři při závodu, ale rolba vyjížděla teprve se začátkem tréninku. Dojel jsem ji a neměl šanci předjet. Navíc ta stopa za ní byla celkem měkká," řekl novinářům Bauer.

"Pocity nejsou takové, jaké bych chtěl, ale nejsou horší než před mnoha dalšími úspěšnými Světovými poháry," prohlásil nakonec.

Rád by si před domácím publikem dojel pro svou premiérovou medaili na mistrovství světa. "Mnoho jiných špičkových lyžařů nemá medaile z MS nebo OH, někdy se to prostě neustojí hlavou," podotkl.

Upozornil však, že to není jeho případ. "Mě to nerozhazuje," ujistil. Ale svou kariéru by chtěl v 31 letech korunovat doma. "Není nic lepšího než získat medaili před domácím publikem. Motivuje mě to," prohlásil.

Většinou není úplně rád, když musí jet na nových lyžích poprvé až v závodu. I proto si je dnes zkusil, kdyby servismani právě na ně ukázali při pátečním výběru.

"Pokud by zítra vyšly jako nejlepší, tak bych na nich klidně jel," řekl s tím, že výběr nechá na servismanovi Vítu Fouskovi. Bude chtít také udržet koncentraci. "Protože dneska mě rozhodila ta rolba a nesoustředil jsem se," vysvětlil.

V Liberci bydlí i s ostatními reprezentanty na ubytovně Dukly, kde má svůj klid. "Všechno funguje, dobře jsme to vyzkoušeli už loni při svěťáku. Jsme sice bokem od atmosféry, ale ta izolace je pro úspěch," poznamenal.

V domě má i regenerační linku a k dispozici svůj vlastní pokoj. "Takže když chci jít spát, mám klid." Dnes půjde prý co nejdřív.

Počasí a trvalé sněžení se mu moc nelíbí, ale také ho nechává klidným. "Patnáctku na olympiádě jsem také jel za hustého sněžení," připomněl stříbrnou medaili z Turína.

Je schopen i za těchto podmínek zajet dobrý závod, přál by si jen teplejší počasí.

"A nejlépe tvrdou stopu, minus sedm a sluníčko," zasnil se při představě ideálních podmínek, které v Liberci rozhodně panovat nebudou. Ale i v takových může Bauer získat medaili.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud