Martin Hašek
10. března 2021 • 11:30

Kuriózní dohra lyžařské padesátky! Klaebův bratr kopl do dveří a má berle

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Diskvalifikace po sporném finiši padesátky na mistrovství světa v Oberstdorfu norského běžkaře Johannese Høsflota Klaeba určitě trápí na duši. Jeho bratr Ola ale teď zažívá skutečnou bolest. Ve vzteku nad rozhodnutím jury prokopl dveře a teď musí chodit o berlích. Důvod zranění je doslova uveden i v lékařské zprávě, kterou Ola Høsflot Klæbo vyvěsil na Instagramu.



Mladší bratr největší hvězdy současného běžeckého lyžování také sám závodil, ale kariéry už před třemi lety zanechal. V neděli byl ale přikovaný k přenosu z MS z Oberstdorfu a krátce po finiši se radoval, protože Johannes byl v cíli první. Jury ale nakonec norského šampiona po dlouhém zkoumání diskvalifikovala kvůli kontaktu s Rusem Alexandrem Bolšunovem, jemuž zlomil hůlku.

„Byl to trochu surreální zážitek. Když projel cílem, byla to velká radost, jenže netrvalo dlouho, než jsme slyšeli, že situaci přezkoumávají. Trvalo dlouhé minuty, než přišlo rozhodnutí,“ popisoval Ola Klaebo pro norský web VG. „Seděl jsem s vysokým pulsem a čekal jsem. Vím, co tenhle závod pro něj znamenal.“

Obří frustraci si Ola vybil proti protipožárním dveří. Vší silou je nakopl.

„Byl jsem hodně smutný a zároveň jsem měl v těle spoustu adrenalinu. Potřeboval jsem upustit frustraci,“ vysvětloval pro VG.

Bratr Johannese Klaeba skončil po padesátce o berlích
Bratr Johannese Klaeba skončil po padesátce o berlích

Ráno vyrazil do nemocnice, z které se vrátil s berlemi a zpevněným pravým chodidlem. V lékařské zprávě je doslova uvedeno: „Včera byl rozčílený, protože jeho bratr prohrál na mistrovství světa na padesát kilometrů a tvrdě kopl do dveří. Teď cítí bolest, má otok od palce ke kotníku. Nesmí to zatěžovat a dostal berle.“

Olův slavný bratr zatím čeká na rozhodnutí mezinárodní federace FIS, k níž se norská federace po jeho diskvalifikaci z padesátky odvolala. Definitivní verdikt padne do pátečního odpoledne.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud