31. prosince 2020 • 16:10

Koudelka jede z Turné domů, bolí ho koleno. Kožíšek s Poláškem uspěli

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čestmír Kožíšek a Viktor Polášek prošli z dnešní kvalifikace skokanského Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu do pátečního závodu. Místo ale nezbylo na Romana Koudelku, který kvůli bolavému kolenu na Turné končí. „Dneska odjíždím domů. Potřebuju klid, abych mohl jít do tréninků naplno a vrátit se zas silnější,“ řekl Koudelka.



Dlouholetý týmový lídr Roman Koudelka se začátkem sezony zotavoval ze zářijového zranění kolene a na okruh Světového poháru se vrátil až před Vánoci v Engelbergu, kde nepostoupil z kvalifikace. Do závodu se nedostal ani na úvod Turné čtyř můstků v Oberstdorfu a skok dlouhý 111 metrů mu nestačil ani na postup v Garmisch-Partenkirchenu.

„Koleno není ještě úplně ideální. Mohl jsem udělat jen jeden tréninkový skok. Koleno se ozvalo a začalo bolet,“ vysvětlil Koudelka. „Zariskoval jsem, šel jsem rovnou do kvalifikace, která byla neúspěšná. Ale jsem vděčný, že můžu skákat, že jsem tady mohl být.“

Na novém olympijském můstku v Garmisch-Partenkirchenu se Koudelkovi většinou dařilo, tentokrát ale nebyl v ideální formě a především stále není zdravotně fit.

„Určitě tam jsou pokroky, ale potřebuju trénovat, dát koleno dohromady, aby mě nic nebolelo,“ líčí Koudelka. „Výsledky byly hrozné, jsem z toho zklamaný. Já jsem typ skokana, který chce vždycky vyhrát. I když to zní jako klišé, když ani nepostupuju z kvalifikace. Ale já mám vítěznou povahu, chci si za snem jít, musím se s překážkou poprat a bojovat.“

Koudelka věří, že se po pár dní klidu vrátí do tréninku. Jeho cílem do zbytku sezony je únorové mistrovství světa v Oberstdorfu.

„Velký cíl je mistrovství světa, do kterého je dost času,“ uvedl Koudelka.

Kožíšek a Polášek v kvalifikaci uspěli

Další dva Češi v Garmisch-Partenkirchenu postoupili. Čestmír Kožíšek skočil 129 metrů a skončil osmatřicátý, Viktoru Poláškovi stačil skok dlouhý 123,5 metru na 45. místo. V pátečním K.O. prvním kole se Kožíšek střetne s Norem Robertem Johanssonem, Poláška čeká Polák Kamil Stoch.

„Těším se, že si zaskáči na Nový rok. Jak na Nový rok, tak po celý rok,“ hlásil Kožíšek. „Spokojen určitě budu, když postoupím dál a skočím si další skok navíc.“

Reprezentační trenér František Vaculík si po kvalifikaci pochvaloval zlepšený výkon postupujících závodníků.

„Oproti Oberstdorfu jsme si spravili náladu. Skoky u Poldy a Česti Kožíška byly lepší,“ řekl Vaculík. „Co se týče Romana Koudelky, měl malinko smůlu na vítr, kdy mu foukalo víc zezadu, k tomu horší skok. Bohužel to nevyšlo, ale potřebujeme, aby se dal Roman do kupy hlavně na mistrovství světa.“

Kvalifikaci vyhrál Slovinec Anže Lanišek před Norem Halvorem Egnerem Granerudem, který zůstal veleskokem do dálky 143 metrů jen půl metru za rekordem můstku. Šokem je odstoupení jeho krajana Mariuse Lindvika, třetího muže průběžného pořadí, který v Turné nepokračuje kvůli bolesti zubů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud