1. ledna 2021 • 16:57

Češi selhali, v Ga-pa nepostoupili do druhého kola. Kubacki má rekord můstku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý závod skokanského Turné čtyř můstků v německém Garmisch-Partenkirchenu vyhrál obhájce celkového vítězství Dawid Kubacki z Polska. Do čela průběžného pořadí prestižního miniseriálu se dostal dnes druhý Halvor Egner Granerud z Norska. Úspěch polských barev podpořili třetí Piotr Žyla a čtvrtý Kamil Stoch.



Českým reprezentantům Adamu Poláškovi a Čestmíru Kožíškovi novoroční závod nevyšel a stejně jako na úvod v Oberstdorfu nebodovali. V 1. kole jasně prohráli své k.o. souboje a byli daleko za výkony, díky nimž by postoupili mezi bodovanou třicítku jako „šťastní poražení“.

Bývalý juniorský mistr světa Polášek skočil 116 metrů, prohrál s favorizovaným Stochem a obsadil 46. pozici. Kožíšek předvedl 112 metrů, nestačil na Nora Roberta Johanssona a byl klasifikován na 48. příčce. Roman Koudelka, jemuž se znovu ozvalo zraněné koleno, neuspěl v silvestrovské kvalifikaci a odcestoval do Česka.

Kubacki napravil patnácté místo z Oberstdorfu a vrátil se do hry o obhajobu celkového prvenství. Třicetiletý Polák předvedl nejdelší skoky závodu 139 a 144 metrů, přičemž v druhém kole vytvořil nový rekord můstku. Po prvním kole vedoucího Graneruda, jenž jako jediný dokázal narušit dominanci polského týmu trenéra Michala Doležala, porazil o 7,2 bodu. Třetí Žyla měl na Nora už velký odstup 14,5 bodu, naopak krajana Stocha odsunul ze stupňů vítězů o čtyři desetiny.

Vedoucí muž Světového poháru Granerud vystřídal v čele pořadí Turné vítěze z Oberstdorfu Karla Geigera. Němec pokazil první skok, po němž byl až čtrnáctý, nicméně v druhém kole zachránil šance na celkový úspěch posunem na pátou pozici pouhou desetinu bodu za Stocha. Na Graneruda ztrácí po dvou závodech čtyři body, třetí je s nevelkou ztrátou 6,7 bodu Stoch, čtvrtý Kubacki.

Turné bude pokračovat zbylými dvěma závody v Rakousku. Kvalifikace v Innsbrucku se uskuteční už v sobotu.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud