8. prosince 2011 • 21:13

Trénink českých skokanů v Harrachově: Bez rozběhu nad bradavky

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Říká se, že mají v nohách dynamit a trénink českého skokanského týmu na dnešní kvalifikaci Světového poháru v Harrachově to dokázal. Tým v čele s Romanem Koudelkou a Jakubem Jandou předváděl kousky, s kterými by uspěl i v soutěži Česko Slovensko má talent.



Žlutá laťka je na žlutých stojanech skoro ve výši ramen, skokanům to ale nevadí. V hubených nohách schovávají obrovskou sílu. Z místa se odrazí z natažených nohou a laťku přeskakují jako nic.
„Dneska to bylo nad bradavky, asi metr pětačtyřicet,“ hodnotí rozverně reprezentant Jakbu Janda. „Nebyly to skoky na maximum. Jen trénink, abych dostal nějaký rytmus,“ říká Roman Koudelka.

Zatímco většina populace metr a půl do výšky nedoskočí ani po pořádném rozběhu, pro skokany byly tyhle kousky v tělocvičně harrachovské základní školy jen lahůdkou na zahřátí před závody Světového poháru v Harrachově.

„Lidi jsou z toho vždycky trochu překvapení. Pro nás je to normální věc, ale lidi to normálně nevidí,“ říká Koudelka.

„Diví se tomu hodně,“ přidává se Janda. „Trénujeme někde pod můstkem, chodí turisti. Když máme několik překážek za sebou, tak je máte nízko. I to je pro ně nepředstavitelný výkon. Když skočíte nějakou vyšší překážku, tak se chytají za hlavu.“

Podívejte se, jak trénují čeští skokané na lyžích v Harrachově
Video se připravuje ...

Trénink v hale je pro skokany v závodní den klasickým způsobem, jak nastartovat tělo. Češi se dnes věnovali protahovacím cvičením a hráli volejbal.

„Vyhráli jsme tři dva na sety. Museli jsme jim dát o jednoho navíc, už nás to nebavilo,“ líčil Koudelka se smíchem triumf svého týmu.

Na závěr si pak Koudelka s Jandou zastříleli na basketbalový koš, procentuální úspěšnost ale neměli valnou.

„Mají malý koše,“ komentoval to trenér David Jiroutek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud