12. března 2014 • 12:43

Höflová-Rieschová upadla, křišťálový glóbus přesto dostala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Malý křišťálový glóbus za sjezd získala Němka Maria Höflová-Rieschová, i když dnešní závod ve finále Světového poháru v Lenzerheide nedokončila. Po pádu skončila v ochranných sítích a zůstala dlouho na trati v péči lékařů. Poslední sjezd v sezoně vyhrála Švýcarka Lara Gutová před Rakušankou Elisabeth Görglovou a svou krajankou Fraenzi Aufdenblattenovou.



Devětadvacetiletá Němka jela jako poslední z 23 startujících s vědomím, že jí celkové prvenství v disciplíně neunikne. Šanci ji ohrozit měla ještě v případě dnešního vítězství Rakušanka Anna Fenningerová, ale skončila až šestá. "O malém glóbusu už jsem ani nepřemýšlela. To jsem zvrzala už předtím, sama si za to můžu," uvedla Fenningerová.

Höflová-Rieschová kvůli pádu ani nemohla v cíli převzít poslední glóbus, který jí dosud ve sbírce chyběl. Na stupních vítězů si tak německou hymnu vyslechly Fenningerová a Slovinka Tina Mazeová. Olympijské šampionce ze Soči závod v Lenzerheide vůbec nevyšel a byla až patnáctá.

Fenningerové stačilo šesté místo k tomu, aby se dostala před Höflovou-Rieschovou do čela Světového poháru. Před závěrečnými třemi závody vede o 11 bodů. Jestli bude moct Němka o velký glóbus ještě zabojovat, není momentálně jasné. Podle zástupců mezinárodní federace FIS si poranila rameno.

"Snad bude Maria v pořádku," řekla Fenningerová na adresu německé rivalky, která do sjezdu nastupovala oslabená nemocí, kvůli níž v úterý vynechala závěrečný trénink.

Celková vítězka Světového poháru z roku 2011 se stala nejlepší sjezdařkou seriálu jako čtvrtá Němka v historii. Před ní to dokázaly Katja Seizingerová, Regina Häuslová a Katharina Gutensohnová. Zároveň Höflová-Rieschová přerušila šestileté kralování Američanky Lindsey Vonnové, které obhajobu znemožnilo zranění.

Gutová si dojela už pro šesté vítězství v tomto ročníku SP, sjezd ovládla potřetí v kariéře. Görglovou porazila jen o pět setin sekundy. Aufdenblattenová se třetím místem rozloučila ve 33 letech s aktivní kariérou, v níž vybojovala jedno vítězství v SP. K němu přidala třetí bronzovou pozici.

Tohle jsou vítězky poslední závodu v SP
Tohle jsou vítězky poslední závodu v SP

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud