16. března 2014 • 14:08

Zase počasí! Závod družstev na MS zrušili, o víkendu se nelétalo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově byl zrušen také dnešní závod družstev. Důvodem je vítr, který po sobotě ještě zesílil a dosahoval v areálu pod Čertovou horou rychlosti přes deset metrů za sekundu. V sobotu se neodskákalo třetí a čtvrté kolo závodu jednotlivců, jako konečné byly vyhlášeny výsledky z pátečních dvou kol.



Zatímco v sobotu organizátoři doufali a za mírně lepšících se podmínek závod odkládali, dnes ho zrušili po jediném odložení, neboť předpověď byla velmi nepříznivá. Zkušební kolo bylo na programu od 13:00, soutěžní kola týmů měla začít ve 14:00 a 14:45.

Organizátoři kvůli silnému dešti museli zrušit i vystoupení kapel v rámci doprovodného programu. Skokané dnes z hotelu do areálu ani nepřijeli, nebo jen dorazili zabalit si věci. "Bylo to jasné, bohužel. Snad si zalétáme ještě v Planici," uvedl Matura směrem k posledním závodu sezony příští týden.

V krkonošském středisku bylo od roku 1997 zrušeno hlavně vinou nepřízně počasí jedenáct závodů lyžařského Světového poháru, vesměs ve skocích a letech, ale loni také ve skikrosu. To je zhruba polovina konaných vrcholných akcí.

Závod v Harrachově zásadním způsobem ovlivnilo počasí
Závod v Harrachově zásadním způsobem ovlivnilo počasí

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud