28. prosince 2014 • 14:04

Bank byl ve sjezdu v Santa Caterině v elitní dvacítce, vyhrál Ganong

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český lyžař Ondřej Bank v posledním závodě Světového poháru v roce 2014 sahal po životním výsledku ve sjezdu. V Santa Caterině skončil dvacátý a jen o tři pozice zaostal za svým nejlepším umístěním v této rychlostní disciplíně z roku 2011 v Kvitfjellu.



Premiérové vítězství v pohárovém seriálu oslavil Travis Ganong. Šestadvacetiletý Američan vyhrál o devět setin sekundy před olympijským vítězem Matthiasem Mayerem z Rakouska. Třetí skončil Ital Dominik Paris se ztrátou 21 setin, za ním se seřadilo trio dalších Rakušanů.

Dosavadním maximem šestadvacetiletého Ganonga v SP bylo třetí místo v únorovém sjezdu v Kvitfjellu, v aktuální sezoně byl nejlépe pátý na domácí trati v Beaver Creeku. Pátý byl také ve sjezdu na olympijských hrách v Soči.

Bank se startovní číslem 44 projel trať o 1,57 sekundy pomaleji a zařadil se na 18. místo. Ještě dva soupeři jej pak předčili, Slovinec Bostjan Kline skončil s "padesátkou" dokonce třináctý, ale i tak se Bank udržel v elitní dvacítce. Lépe v této sezoně dopadl jen v obřím slalomu v Alta Badii (17.).

Závod, který byl kvůli větrným poryvům zkrácen oproti tréninku zhruba o dvacet sekund, se nepovedl vedoucímu muži hodnocení sjezdu Kjetilu Jansrudovi, který porazil Banka jen o 22 setin a skončil sedmnáctý. I tak ale zvýšil náskok v čele celkové klasifikace SP před Rakušanem Marcelem Hirscherem, který se soustředí na točivé disciplíny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud