20. ledna 2015 • 10:37

Bauer už trénuje. Mistrovství republiky ani Marcialongu ale nepojede

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona běžkaře na lyžích Lukáše Bauera se dál komplikuje. Trojnásobný olympijský medailista se kvůli doznívajícím zdravotním problémům nezúčastní mistrovství republiky v Novém Městě na Moravě ani Marcialongy, závodu maratonské série Swix Ski Classics, už je ale v tréninku na světový šampionát.



Nejdřív musel zabalit účast na Jizerské padesátce, teď musel obětovat plánovaný středeční start na mistrovství republiky i nedělní Marcialongu.

„Lukáš doléčoval astma, řešili jsme to s doktorem Martinem Koldovským,“ vysvětluje reprezentační trenér Miroslav Petrásek. „Začal trénovat až v sobotu. Byl by holý nesmysl jet na mistrovství a nepojede ani Marcialongu. Zahájil přípravu na mistrovství světa.“

Bauer bojuje se zdravotními problémy už od začátku sezony, v prosinci přesto vybojoval dvanácté místo na bruslařské patnáctce v Davosu. Tour de Ski vynechal podle plánu, v dalších závodech mu ale opět zabránilo chatrné zdraví.

Mistrovství republiky v Novém Městě na Moravě, které se koná od středy do soboty, je sice nominačním závodem na světový šampionát, Bauer má ale díky výsledkům ve Světovém poháru místo v sestavě jisté. Stejně jako Dušan Kožíšek, Martin Jakš, Eva Vrabcová-Nývltová a Petra Nováková.

Nominaci si vybojují i mistři republiky v klasických sprintech, závodech na 10 kilometrů bruslením žen, 15 kilometrů bruslením a 30 kilometrů klasicky mužů.

„Doufám, že se strhne boj o místa,“ usmívá se Petrásek. „Mistři republiky ve vybraných disciplínách mají nominaci na mistrovství světa jistou. Myslím si, že to z mistrovství republiky dělá zajímavou záležitost.“

Republikový šampionát bude zkouškou zejména pro Aleše Razýma, který v sezoně zatím nenavázal na dobré výsledky z minulých zim.

„Po slušném umístění v Davosu, kde jel dvakrát kousek za bodovanými příčkami, na Tour vyloženě propadl,“ hodnotí Petrásek. „Odjel domů a měl absolutní odpočinek. Možná toho na něj bylo víc, než unesl. Zúčastní se patnáctky a sprintu a pak by se měl připravovat na mistrovství světa.“

V Novém Městě na Moravě se představí i Martin Jakš, který z preventivních důvodů neabsolvoval závěrečnou etapu Tour de Ski.

„Martin je v pořádku. Poslední výjezd na Tour jsme nejeli, protože mi po něm skoro vždycky onemocněl,“ vysvětluje Petrásek. „Mistrovství republiky bude součást přípravy. Proto by se měl zúčastnit, sprintu, štafety a rád by jel i třicítku. Doufám, že se dobře ukáže.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud