6. února 2016 • 18:30

Ledeckou obletovaly televize i soupeřky: Nemohla jsem je poznat!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou premiéru ve Světovém poháru si Ester Ledecká asi ani nepředstavovala. Obojživelnice, která se proslavila zatím hlavně na snowboardu, vletěla mezi lyžařskou elitu 24. místem v náročném sjezdu v Ga-Pa a hned ve svém prvním závodě tak získala cenné body. „Nedá se to popsat, vůbec jsem nechápala, jak se mi to povedlo, bylo to úplně úžasný,“ radovala Ledecká.



Ledecká zaznamenala zvýšený zájem o svou osobu už před závodem. „Před startem v domečku, kde jsme s ostatními závodnicemi odpočívaly, za mnou přišla Tina Weirather a ptala se mě: To jsi ty ta mistryně světa na snowboardu, o které se tady všude mluví? Já: Ano,“ popisuje dvacetiletá závodnice na svém webu.

„ Tak mi popřála hodně štěstí a říkala, že mi fandí, že jsem dobrá. A i ostatní holky mi fandily. Já jsem jí bez helmy ani nepoznala a zeptala jsem se jí, jak se jmenuje,“ směje se Ledecká, která na slavné sjezdovce Kandahar ztratila na vítěznou Lindsey Vonnovou čtyři vteřiny.

„Nedá se to popsat, vůbec jsem nechápala, jak se mi to povedlo, bylo to úplně úžasný. Ani jsem v cíli nevěděla, kolikátá jsem dojela, řekli mi to až novináři, kteří se na mě všichni vrhli, když jsem vylezla z cílového prostoru,“ vykládala šťastná obojživelnice.

Světový pohár v lyžování se prý až tak od toho snowboardového neliší. „Čekala jsem to velký, ale až takový rozdíl to nebyl. Tedy až na větší počet diváků a taky to, že jsem si v cíli pogratulovala s Lindsey Vonn a Tinou Weirather. Nepocítila jsem až tak velký rozdíl, ale bylo to fantastické,“ rozplývala se Ledecká, která v Garmisch-Partenkirchenu vzbudila velký rozruch.

Ester Ledecká jako lyžařka při své premiéře ve sjezdu SP v Garmisch-Partenkirchenu
Ester Ledecká jako lyžařka při své premiéře ve sjezdu SP v Garmisch-Partenkirchenu

„Před i po závodě se mnou všichni chtěli dělat rozhovor - německá, rakouská i švýcarská televize. Byla jsem i v těch studiích u stolečku, kam chodí vítězky,“ culila se mistryně světa na snowboardu a už se těšila na nedělní Super-G.

„Je to moje oblíbená disciplína, kopec už znám, takže si myslím, že by to mohl být hezký závod,“ hlásila Ledecká. Pokud se jí závod povede minimálně jako sjezd, soupeřky budou muset ještě více zpozornět…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud