14. března 2010 • 16:14

Hájek skončil v Oslu osmý, kraloval Ammann

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skokan na lyžích Antonín Hájek zakončil Světový pohár osmým místem v Oslu. Z vítězství se radoval suverén sezony Simon Ammann ze Švýcarska, který nepoznal přemožitele od konce ledna. Bodoval i Jakub Janda, jenž si polepšil na 13. příčku.



Oba čeští skokani využili aktuálních příznivých podmínek a v druhém kole shodně předvedli 133,5 metru. Hájek si díky tomu polepšil o sedm příček a popáté v sezoně skončil v elitní desítce.Již v prvním kole skončily naděje Lukáše Hlavy (32.) i Jana Matury (38.).

Osmadvacetiletý Ammann je v posledních týdnech k neporažení. Vedle dvou olympijských soutěží vyhrál i posledních pět závodů SP. V celkovém hodnocení seriálu tak zvítězil o 281 bodů před loňským králem Rakušanem Gregorem Schlierenzauerem.

V dnešním závodě přitom Švýcar ani v jednom z kol nepředvedl nejdelší skok. V tom prvním ale dostal oproti Andreasi Koflerovi bonifikaci za nižší nájezd, v tom druhém řadu jeho soupeřů sfoukl vítr.

Na druhé místo se dostal Adam Malysz za skok dlouhý 136,5 metru, což bylo o 12 metrů více než Ammann. Na bronzový stupínek tak odsunul Koflera.Skokanskou sezonu završí světový šampionát v letech, který je na programu příští týden v Planici.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud