9. dubna 2013 • 10:10

Problém pro Sáblíkovou: Rychlobruslení je bez největšího sponzora

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sport, který živí českou šampionku Martinu Sáblíkovou, se po olympiádě v Soči může dostat do finančních potíží. Mezinárodní bruslařská unie ISU totiž přišla o svého hlavního sponzora. Nizozemská energetická firma Essent po šestnácti letech ukončí spolupráci.



„Abych byl upřímný, není to snadná situace,“ řekl prezident ISU Ottavio Cinquanta. „Mezinárodní trh není v nejlepší kondici. Musíme si přiznat, že máme problém. Budeme se mu věnovat a snažit se vymyslet řešení.“

ISU i Essent sice odmítají sdělit podmínky svého dosavadního kontraktu, podle nizozemského deníku Volksrant ale sponzor přispívá roční částkou 5,2 milionu dolarů ročně (přes sto milionů korun).

„Samozřejmě jsme se zatím na trhu nedívali po dalším sponzorovi,“ řekl Cinquanta.

Mezinárodní bruslařská unie bude muset nového partnera hledat především v Evropě, která je pro rychlobruslařské závody hlavním trhem.

Do problémů se kvůli odchodu sponzora nedávno dostala i mezinárodní atletická federace IAAF, kterou několik týdnů před startem sezony opustil hlavní partner Diamantové ligy, korejský elektronický gigant Samsung. První mítink elitní soutěže přitom začíná už 10. května v Dauhá.

„Diamantová liga a IAAF jsou přesvědčeni, že v blízké budoucnosti získáme jiného titulárního sponzora,“ uvedl mluvčí IAAF Nick Davies.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud