iSport.cz
23. února 2024 • 12:30

Sáblíková musela na operaci. Nemohla chodit, boule kvůli jazyku v brusli

Autor: iSport.cz, inf, Martin Hašek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařka Martina Sáblíková musela předčasně ukončit sezonu kvůli problémům se zraněným kotníkem. Reprezentantka minulý týden vybojovala dva bronzy na mistrovství světa v Calgary, kde závodila se silně oteklou nohou. Ihned po příletu domů byla operována v nemocnici v Novém Městě na Moravě. Přijde tak o březnové MS ve víceboji v Inzellu.



„Týden před mistrovstvím světa jsem chodila na led prakticky jednou za dva dny. Vyostřilo to po trojce, kdy mi noha kompletně celá natekla. Hned po trojce jsem musela vynechat trénink na ledě a mohla jsem na led před pětkou jenom na chvilku kvůli pocitu ledu,“ vysvětlila Sáblíková.

První bronz v Calgary v závodě na 3000 metrů získala ve čtvrtek, v neděli ji pak čekala její oblíbená pětka. Do ní ale nastoupila už silně limitovaná.

„Před závodem jsem se musela víc rozcvičovat a dopoledne rozhýbávat nohu, aby otok trochu splasknul. Samozřejmě jsme to ledovali,“ líčila Sáblíková. „Po pětce večer byla nateklá celá noha. V pondělí jsme letěli domů, musela jsem se opírat o kufry, nebyla jsem schopná pořádně chodit.“

Sáblíková se už po cestě na dálku domlouvala s docentem Jaroslavem Pilným, ortopedem nemocnice v Novém Městě na Moravě.

„Řekl, že se mám okamžitě zastavit za ním. Upozorňoval mě, že možná budu potřebovat jít na zákrok, abych přišla na lačno. To se potvrdilo, hned mi odoperoval nohu a sezonu pro mě skončila,“ řekla Sáblíková. „Starali se o mě skvěle, jsem dva dny po zákroku, můžu pomalu začít s protahováním. Proběhlo to strašně rychle, jsem hrozně ráda, že i všichni pomohli.“

Sáblíková začala mít problémy poté, co koncem ledna absolvovala první závod severoamerického turné v Salt Lake City, před následujícími závody v Quebecu.

„Po příletu do Quebecu jsem začala mít problémy s bruslí, začala se mi tvořit na nártu boule,“ vysvětlila.

Po bolavém měsíce přesto letěla z Calgary s dvěma bronzy z mistrovství světa na jednotlivých tratích. Další šampionát ve víceboji v Inzellu však už bude bez ní.

„Je mi strašně líto, že nebudu moct startovat v Inzellu, protože se tam chystalo hodně českých fanoušků. Bohužel to nešlo udělat jinak,“ uvedla Sáblíková.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud