25. února 2019 • 14:50

Ledecká ve Špindlerově Mlýně nebude, zaútočí na glóbus na prkně

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sněhová obojživelnice Ester Ledecká si zase musela vybrat. A protože má před vrcholem snowboardové sezony stále reálnou šanci na útok na celkový triumf, obětovala lyžařský závod Světového pohár ve Špindlerově Mlýně, jehož termín v kalendáři přímo koliduje snowboardovým závodům ve švýcarském Scuolu.



Mikeala Shiffrinová s Petrou Vlhovou dorazí, aby ozářily dostaveníčko světové špičky alpských lyžařek v Krkonoších. Ester Ledecká u toho ale příští pátek a sobotu nebude.

„Sportovní stránka věci dostala přednost. Všichni bychom sice moc rádi viděli Ester ve Špindlerově Mlýně, kde s lyžováním začínala, ale musíme plně respektovat její sportovní ambice, které jsou stále jasnou prioritou,“ říká David Trávníček, šéf společnosti Sport Invest Marketing, která Ledeckou zastupuje.

Lyžařské závody ve Špindlerově Mlýně proběhnou 8. a 9. března, termínově se tak kryjí snowboardovým Světovým pohárem ve švýcarském Scuolu, po němž následuje jen finále sezony v německém Winterbergu.

A závody ve Scuolu si Ledecká nemůže dovolit vynechat. Navzdory tomu, že kvůli přípravě na lyžařské mistrovství světa v Aare přišla o část snowboardové sezony, už o víkendu v čínském středisku Secret Garden získala křišťálový glóbus za vítězství v paralelním obřím slalomu. A stále má velké naděje na celkové vítězství ve Světovém poháru v paralelních disciplínách.

Jak vypadá areál ve Špindlerově Mlýně, kde se představí Ledecká a spol.?
Video se připravuje ...

Před závěrečnými dvěma díly seriálu drží na prvním místě náskok 110 bodů na druhou Rakušanku Schoeffmannovou a 121 bodů na třetí Němku Jörgovou. Vítězka každého závodu získá 1000 bodů, druhá 800, třetí 600.

Pro Ledeckou to i tak nebylo snadné rozhodování. Ve Špindlerově Mlýně strávila velkou část dětství a na zdejším svahu Stoh se učila lyžovat.

„Pokud by neměla šanci vyhrát Světový pohár na snowboardu, určitě by se ráda ukázala i českým fanouškům, kteří ji hodně podporují. Když ale tahle šance existuje, nedovolí Ester její závodní srdce závěr sezony na snowboardu vypustit,“ vysvětluje Trávníček.

Ve Špindlerově Mlýně se navíc pojedou točivé disciplíny, které Ledecká se svým zápřahem příliš netrénuje. Závodí v nich většinou jen na začátku nebo na konci sezon. Na vrcholné úrovni slalom speciál ještě nikdy nejela, obří slalom si vyzkoušela jen jednou ve Světovém poháru, před dvěma lety na MS ve Svatém Mořici a vloni na olympiádě v Pchjongčchangu.

„Roli hrálo i to, že se ve Špindlerově Mlýně jede obří slalom a slalom, což nejsou nejsilnější disciplíny Ester. Při kombinaci dvou sportů se musí často rozhodovat podle aktuální situace na poslední chvíli, což je u ní zcela běžné,“ říká Trávníček. „Kolizi termínů řeší Ester během celé sezony, kvůli tomu přišla i o snowboardové mistrovství světa. Zatímco v únoru se po dohodě se svým týmem rozhodla pro účast na lyžařském šampionátu, tentokrát dostal přednost snowboard. Možnost získat čtvrtý křišťálový glóbus v řadě je velmi lákavá.“

Světové hvězdy v Česku

Po 8 letech se do Špindlerova Mlýna vrací Světový pohár žen v alpském lyžování. Světové hvězdy v čele s Mikaelou Shiffrinovou a Petrou Vlhovou budou 8. a 9. března 2019 soupeřit v obřím slalomu a slalomu. Jedna z nejvýznamnějších sportovních akcí pořádaná na území ČR v roce 2019 slibuje jedinečnou podívanou v moderním Skiareálu Špindlerův Mlýn, a to nejen v samotných závodech, ale rovněž i v rámci doprovodných aktivit. Veškeré informace najdete na stránkách https://www.worldcup2019.cz/.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud