1. března 2021 • 15:50

Ledecká chyběla a Jörgová obhajovala. Němka opanovala paralelní obří slalom

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německá snowboardistka Selina Jörgová obhájila při neúčasti zraněné Ester Ledecké ve slovinské Rogle titul mistryně světa v paralelním obřím slalomu. Třiatřicetiletá závodnice ve finále porazila o 12 setin sekundy Rusku Sofii Nadyršinovou.



Také muži mají staronového šampiona. Rus Dmitrij Loginov v souboji o zlato zvítězil o jedinou setinu před Italem Rolandem Fischnallerem a zopakoval předloňský triumf z Park City. Tam získal zlatý double, na který bude útočit i v Rogle. Paralelní slalom se pojede v úterý.

Ledecká, která se stala mistryní světa v paralelním obřím slalomu v roce 2017 před Jörgovou, zrušila účast na šampionátu na poslední chvíli kvůli nespecifikovaným zdravotním problémům.

Při neúčasti obhájkyně zlata i olympijské vítězky Ester Ledecké vyhrála obří slalom snowboardistek na mistrovství světa Selina Jörgová (archivní foto)
Při neúčasti obhájkyně zlata i olympijské vítězky Ester Ledecké vyhrála obří slalom snowboardistek na mistrovství světa Selina Jörgová (archivní foto)

Zkušená Němka, kterou česká hvězda porazila ve finále na olympijských hrách v Pchjongčchangu, měla předloni v Utahu rovněž usnadněnou cestu k titulu díky absenci Ledecké. Titul obhájila i díky překvapivému nezdaru krajanky Ramony Hofmeisterové. Vedoucí žena Světového poháru ztroskotala ve čtvrtfinále na Rakušance Julii Dujmovitsové, která nakonec vybojovala bronz. V duelu o třetí místo Dujmovitsová předčila sedmačtyřicetiletou krajanku Claudii Rieglerovou, světovou šampionku z roku 2015.

"Nemám slov. Nemohu uvěřit, co se tady stalo. Mám ohromnou radost, že jsem titul obhájila," uvedla Jörgová, která ve Světovém poháru vyhrála závod naposledy předloni v lednu.

Po odstoupení Ledecké nikdo z českých snowboardistů neprošel kvalifikací. Juniorky Klára Šonková a Adéla Keclíková skončily hned po první jízdě a obsadily 35. respektive 43. místo. Do druhého kola nepostoupili ani Adam Počinek (43.) a Viktor Brůžek (46.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud