2. března 2023 • 08:25

Adamczyková další medaili nepřidá, v závodě dvojic nedohnala ztrátu po pádu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková po středečním triumfu v individuálním závodu na mistrovství světa v Bakuriani další medaili nezískala. S Radkem Houserem vypadla ve čtvrtfinále závodu smíšených dvojic.



Naděje českého družstva na postup z prvního kola výrazně poklesly hned v úvodní jízdě, v níž Houser upadl v boji o druhé místo a dojel poslední. Adamczyková tak na trať vyrážela s maximální možnou ztrátou čtyř sekund, která je udělována v případě pádu či velkého odstupu mužského člena týmu. Devětadvacetiletá česká hvězda sice odstup na trio soupeřek stáhla, na trati zpomalené deštěm se ale z posledního čtvrtého místa nedostala.

Vyhráli Britové Huw Nightingale a Charlotte Bankesová, jež si částečně vynahradila zklamání z individuálního závodu, v němž v roli obhájkyně zlata vypadla už v osmifinále. Druzí skončili Rakušané se středečním šampionem Jakobem Dusekem, třetí byla Francie. Britové a Francouzi byli soupeři českého týmu ve čtvrtfinále.

Dvojnásobná olympijská medailistka a dvojnásobná mistryně světa Adamczyková absolvovala první závod smíšených dvojic od prosince roku 2021. V Montafonu tehdy obsadila s Janem Kubičíkem druhé místo, ale při průjezdu cílem si zlomila obě nohy nad kotníky a přišla o zbytek sezony včetně olympijských her v Pekingu. Do Světového poháru se rodačka z Vrchlabí vrátila na začátku loňského prosince a comeback završila ve středu v Gruzii suverénním vítězstvím v individuálním závodě.

Smíšené dvojice měly původně bojovat o medaile v sobotu, ale pořadatelé závod vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí přesunuli na dnešek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud