Martin Hašek
26. března 2023 • 18:50

Adamczyková a velké finále: Super, člověk nevěděl, jestli bude jezdit...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardcrossařka Eva Adymczyková se v posledním závodě sezony dostala do velkého finále. V kanadském středisku Mont Sainte Anne po sobotním pátém místě v neděli postoupila do boje o medaile a po drobných chybách dojela čtvrtá. Stejné místo jí patří i v celkovém pořadí SP, v sezoně zvládla comeback po zlomeninách obou kotníku a podruhé vyhrála mistrovství světa. „Skvělá sezona,“ pochvalovala si Adamczyková.



Mohla se loučit na stupních vítězů, v nedělním finále v kanadském Mont Sainte Anne se ale Eva Adamczyková pousouvala pořadím nahoru a dolů jak v příboji a nakonec dojela čtvrtá. Na závěr návratové zimy se ukázalo, že jí pro ostré rozjížďky ještě chybí dřívější jistota.

„V těch čtyřech nejsem ještě vyježděná. Jistota ve čtyřech nebyla zas tak velká, jako když jedu sama,“ líčila Adamczyková. „Samozřejmě jsem chtěla vyhrát, snažila jsem se. Po chybách, které jsem udělala, tak to tak asi nemělo dopadnout. Oproti předešlým jízdám jsem najednou jela za nimi a pak jsem za nimi lavírovala. Říkala jsem si, že pojedu za nimi a pak je předjedu. Ale v cílové rovince, kde jsem chtěla jet bez chyby, abych měla šanci je předjet, tam se mi to nepovedlo.“

Vyhrála Australanka Josie Baffová. Adamczyková už v semifinále vyřadila Britku Charlotte Banksovou, které účast v malém finále stačila k obhajobě celkového triumfu ve Světovém poháru. V mužském závodě zopakoval celkové vítězství Němec Martin Nörl, které si pojistil výhrou v závěrečném závodě.

Adamczyková v únoru vyhrála mistrovství světa v Bakuriani, ve Světovém poháru se do finále dostala během sezony čtyřikrát a na stupně vítězů se dostala před týdnem díky druhému místu ve švýcarském Veysonnaz.

„Evka dnes předvedla skvělé ježdění, bohužel při poslední finálové jízdě ve čtyřech se ukázalo, že roční handicap neježdění je znát,“ hodnotil reprezentační trenér Marek Jelínek. „Evka se mezi závodnicemi tak dobře necítí, dělala drobné chyby. I tak je to neuvěřitelná sezóna a neuvěřitelný návrat. Kdyby dneska Evka získala zlato, tak bychom museli říct, že se stal malý zázrak, že bychom toho chtěli příliš mnoho.“

Adamczyková skončila v celkovém pořadí Světového poháru čtvrtá a především díky zlatu z Bakuriani má za sebou parádní comebackovou sezonu.

„Je to super, skvělá sezona na to, že člověk vůbec nevěděl, jestli budu jezdit,“ řekla Adamczyková.

Holka s knírem je zpátky! Adamczyková je dvojnásobnou mistryní světa
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud