9. března 2024 • 17:05

Neporazitelná Ledecká na prkně! Ve Winterbergu nedala soupeřkám šanci

Autor: mm, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poté, co se vrátila na stupně vítězek ve Světovém poháru na lyžích, si Ester Ledecká odskočila mezi snowboardistky. Ve Winterbergu suverénně triumfovala v paralelním slalomu a navázala na dvě lednová zlata z bulharského Pamporova. Hvězdná STR na jarním německém sněhu rozšířila celkovou sbírku na 24 triumfů na prkně a v sezoně zůstala neporažená.



Ester Ledecká prožívá nejvydařenější týdny sezony. Minulý víkend brala v Kvitfjellu třetí a čtvrté místo na lyžích v super-G a v neděli si tak připsala 9. umístění na stupních vítězek ve Světovém poháru v alpských disciplínách lyžařek.

Formu osmadvacetiletá sněhová obojživelnice ukázala i nyní na svém milovaném snowboardu, kde měla před tímto víkendem už 37 umístění na bedně.

Ve Winterbergu stejně jako při dvou předchozích startech v této sezoně suverénně vyhrála kvalifikaci a neohroženě pokračovala také ve vyřazovacích jízdách.

Nejprve chybující Haerim Jeongovou z Jižní Koreji porazila o téměř osm sekund.

Ve čtvrtfinále s vedoucí ženou pořadí Světového poháru Ramonou Theresií Hofmeisterovou z Německa sváděla relativně vyrovnaný souboj, ze kterého však nakonec domácí závodnice po chybě odpadla.

Německou reprezentantku STR zdolala také v semifinále, když z cesty odmetla Cheyenne Lochovou rozdílem 8 desetin sekundy.

Ve finále Ledecká narazila stejně jako naposledy v Bulharsku na Rakušanku Sabine Schöffmannovou. Favorizovaná Češka triumfovala rozdílem 66 setin sekundy.

Ledecká znovu vylepšila už tak famózní bilanci – svůj 59. závod v alpském snowboardingu přetavila ve 24. triumf ve Světovém poháru a celkové již 38. umístění na stupních vítězek.

Ve Winterbergu sezona v alpských disciplínách vrcholí. Finálové závody v Berchtesgadenu, které se měly uskutečnit příští víkend, museli pořadatelé kvůli nedostatku sněhu zrušit. Tečku za Světovým pohárem udělá nedělní závod družstev.

SP ve snowboardingu ve Winterbergu (Německo) - paralelní slalom:

Muži: 1. I Sang-ho (Korea), 2. Prommegger (Rak.), 3. Bormolini (It.), ...v kvalifikaci 35. Počinek (ČR).
Konečné pořadí SP v paralelních závodech: 1. Karl (Rak.) 626 b., 2. Prommegger 560, 3. Bormolini 548, ...40. Minařík (ČR) 12.

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Schöffmannová (Rak.), 3. Dalmassová (It.), ...v kvalifikaci 21. Maděrová, 26. Šonková (obě ČR)
Konečné pořadí SP v paralelních závodech: 1. Hofmeisterová (Něm.) 786, 2. Mikiová (Jap.) 639, 3. Schöffmannová 638, ...8. Maděrová 353, 13. Ledecká 300, 29. Šonková 49, 44. Keclíková (ČR) 15.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud