21. března 2011 • 13:43

Šampionát v Japonsku nebude ani v říjnu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa v krasobruslení, které bylo kvůli zemětřesní odloženo, se v Japonsku v náhradním říjnovém termínu neuskuteční. Organizátoři informovali Mezinárodní bruslařskou unii (ISU), že ho vzhledem ke katastrofě nezvládnou uspořádat.



Šampionát měl začít v Tokiu dnes, ISU ho však kvůli katastrofě odložila a navrhla jeho přesunutí na říjen. Prezident unie Ottavio Cinquanta následně prohlásil, že konání v jiné zemi je nepravděpodobné, dnes však vyzval členy ISU, aby poslali případné nabídky na pořádání mistrovství v dubnovém, nebo květnovém termínu.

"Doufám, že budeme mít alespoň tři čtyři kandidáty," citovala Cinquantu agentura AP. "Uvidíme, jaká bude odezva, a věřím, že v pátek rozhodneme. Musíme jednat rychle. Japonsku jsme dali tolik času, kolik jsme mohli, ale bohužel situace je tam vážná," dodal.

O mistrovství se už minulý týden jako první oficiálně přihlásila Moskva a také USA, které nabídly haly v Lake Placid a Coloradu Springs. Dalším zájemcem je Kanada a spekulovalo se také o Lausanne, Turínu a městech v Číně a Koreji.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud