Martin Hašek
1. února 2013 • 14:00

Jako Kaderka! Skokanské legendy pozvánku do Harrachova nedostaly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další pozvánkový skandál českého sportu mají na svědomí pořadatelé víkendových závodů Světového poháru v letech na lyžích v Harrachově. Organizační výbor nepozval nikoho z českých skokanských legend. Podnik s rozpočtem kolem 30 milionů korun na to prý nemá peníze. Pokud budou chtít Ploc a spol. závody vidět, musí si koupit lístky.



Bývalý skokanský šampion Pavel Ploc se na mamutí můstek v Harrachově dívá ze svého penzionu. A během víkendových závodů Světového poháru to tak zůstane.

„Dozvěděl jsem se, že organizátoři nepozvali nikoho z nás,“ mluví Ploc za úspěšné české skokany minulosti. „Samozřejmě, že na ten lístek peníze mám, ale o to přece nejde, jde o princip. Můžu se koukat z balkonu dalekohledem.“

Pavel Ploc, Jiří Parma, Jaroslav Sakala nebo Dalibor Motejlek. Žádné z velkých jmen historie českých skoků pozvánku na závody SP v Harrachově nedostalo. Organizační výbor přitom navýšil rozpočet k hodnotě třiceti milionů korun a hodlá pomocí laserových show a car mappingu přesvědčit svět, že lepší závod na okruhu Světového poháru není.

„Je to ostuda,“ říká Dalibor Motejlek, bývalý světový rekordman v letech na lyžích. „Volal mi náš bývalý trenér Zdeněk Remsů. Nemáme nic. Prý kdo chce, ať se přijede podívat. Někdo se asi přijde podívat jenom na trénink a odjede. Já se přijedu kouknout, zaplatím si to.“

Každý chce zadarmo VIPku, brání se Jozífek

Ve skocích na lyžích se opakuje situace známá z tenisového Davis Cupu. Prezident tenisového svazu Ivo Kaderka před čtyřmi lety pobouřil legendy neuctivou pozvánkou na finále soutěže v Barceloně. Na loňské finále v Praze zase Kaderka nepozval Pavla Složila.

Rostislav Jozífek, šéf organizačního výboru harrachovských závodů, vysvětluje, že jedná ve snaze o ekonomickou stabilitu.

„Jsem naprosto znechucen českou mentalitou, kdy všichni chtějí všechno zadarmo a chodit do VIPu,“ říká Jozífek.

„Pana Pavla Ploce a ostatní zveme na velké akce, jako je mistrovství světa. VIP nás stojí v nákladech dvanáct tisíc korun. Každý mi volá a chce zadarmo vipku. Já to neudělám, chráním svoji kůži. Když udělám ekonomickou díru, potopíte mě jako první.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud