12. března 2014 • 10:00

Samková poprvé ukázala nohu: Cítím se drobátko zlomeně

Autor: nit, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani po pádu ve švýcarském Veysonnaz, při kterém si zlomila kotník, neztrácí snowboardistka Eva Samková alespoň náznaky úsměvu. Večer po ošklivé nehodě pozdravila fanoušky na Twitteru, dnes ráno pak přidala na svůj facebookový profil fotky zlomené nohy.



Olympijská šampionka Eva Samková strávila po úterním zranění noc v nemocnici ve švýcarském Sionu, dnes už se ale přesune do střešovické Ústřední vojenské nemocnice. Po jednáních s pojišťovnou se podařilo zajistit převoz letadlem.

Eva Samková si v úterním tréninku na závod Světového poháru ve Veysonnaz zlomila kotník. Na svůj Facebook z nemocnice vyvěsila fotku zraněné nohy v bandáži se slovy: „Čekám na odvoz do Čech.“

Domů nebude muset absolvovat tisícikilometrovou jízdu autem, po jednáních s pojišťovnou a asistenční službou se podařilo zajistit leteckou přepravu.

„Prvotní informace je, že Eva přiletí kolem devatenácté hodiny. Potom budou následovat všemožná vyšetření na neurologii a ortopedii v Centru zdravotnického zabezpečení sportovní reprezentace,“ uvedla mluvčí lyžařského svazu Šárka Sudová.

Samkovou čeká minimálně šestitýdenní léčba a následná rehabilitace. Navzdory nepříjemnému konci olympijské sezony ale neztrácí dobrou náladu.

„Momentálně se cítím drobátko zlomeně :) Ale vrátím se o to silnější,“ slíbila na sociálních sítích.

Právě před odjezdem domů se zlatá medailistka ze Soči vyfotila se svou zafixovanou nohou a snímek umístila na Facebook.

Samková po pádu na nebezpečném skoku, ze kterého musela helikoptéra odvážet i další zraněné, utrpěla lehčí otřes mozku, vykloubila si rameno a zlomila kotník.

Dojatá Samková: Z koně má větší radost než z medaile
Video se připravuje ...

Nefalšovaná radost a dojetí ve tváři Evy Samkové, když spatřila koně, kterého dostala jako dárek při přivítání ve Vrchlabí
Nefalšovaná radost a dojetí ve tváři Evy Samkové, když spatřila koně, kterého dostala jako dárek při přivítání ve Vrchlabí

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud