15. října 2015 • 13:06

Parádní VIDEO: Freeskieři ve filmu ukážou, že řádit se dá i ve městě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

V parku, v lese a dokonce i ve městě. Elitní čeští freestylový lyžaři se rozhodli ukázat, že se dá jezdit bez limitů úplně všude. Před startem zimní sezony se rozhodli všem ukázat, jak vypadá jejich svět ve filmu eXcelent Separation.



Jsou to již 4 roky, co se nejlepší čeští freeskieři předvedli v úspěšném freestylovém filmu Ultim8 Separation. Ten byl dokonce vybrán mezi nejlepších 25 freeski filmů na světě na prestižním festivalu IF3. Teď přicházejí se zbrusu novým filmem eXcelent Separation a má to být opět velkolepá podívaná.

Ve filmu se objeví elita českých freeskierů: reprezentanti Pepé Kalenský, Robin Holub a Šimon Bartík, dále třeba Jiří Volák, Martin Horák, Richard Jurečka, Ondřej Beneš a Martin Moudrý.

Film láká především na to, že se lyžaři proháněli hlavně ve městech. V Praze, Trutnově nebo ve slovinské Jesenici. Kamera zavede diváky i do nejlepších snowparků v Evropě jako jsou Livigno Mottolino, Flachauwinkl či Laax. Tvůrci filmu neopomněli ani Česko, natáčelo se v Orlických horách nebo v Krkonoších.

Pepé Kalenský nad Horními Mísečkami
Pepé Kalenský nad Horními Mísečkami

Snímek zachycuje originální atmosféru a prostředí, které láká stále více milovníků zimních sportů. Proto je bez cenzury a k vidění bude při prvním promítání v Praze 23. října v Hale Letná.

Premiéra se uskuteční formou netradiční párty s jedinečnou atmosférou za přítomnosti freestylových sportovců. Návštěvníci akce budou mít zároveň možnost vyhrát lyže, bundy, longboardy, brýle, batohy a další ceny. Další projekce uvídí 6.11. Hradec Králové (kino Biocentral), 14.11. Bratislava (Klub Loft) a 21.11. Brno (Malá amerika).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud