24. ledna 2016 • 14:50

Samková dojela v druhém závodu SP ve Feldbergu sedmá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den po vítězství obsadila snowboardcrossařka Eva Samková v druhém závodu Světového poháru v německém Feldbergu sedmé místo. Olympijská šampionka neuspěla v semifinále a následně vyhrála malé finále.



Dvaadvacetiletá Samková si v sobotu ve Feldbergu připsala čtvrté vítězství v kariéře, první od olympijských her v Soči, a dobře rozjetý měla i dnešní závod. Nejprve vyhrála kvalifikaci a poté i čtvrtfinále, ale semifinále jí nevyšlo. Obsadila v něm čtvrté, první nepostupové místo, a zbylo na ni jen malé finále. V něm česká favoritka opět dojela první a obsadila celkovou sedmou pozici.

V semifinále Samková, která si o víkendu stěžovala na horší fyzičku způsobenou nemocí, zbytečně přibrzdila. "Pokazila jsem to. Když jsem chtěla dát brzdu, měla jsem ji dělat jinde. Udělala jsem ji v blbém místě, pak mě předjely," uvedla. "Malé finálko ale nebylo špatný. Dobrý trénink, nemůžu vyhrát vždycky," prohlásila.

"Celkově to byl pozitivní víkend, čekala jsem to horší," uznala a těší se na X-Games v Aspenu, které ji čekají příští týden. "Myslím, že bych to fyzicky mohla vydržet. Hrozně se tam těším," řekla. Prestižní závod ještě nikdy žádná Evropanka nevyhrála. "Ale podium by bylo taky příjemný," nechtěla mluvit hned o vítězství.

Dnes ve Feldbergu vyhrála vedoucí žena SP Francouzka Nelly Moenneová-Loccozová před krajankou Chloe Trespeuchovou a Italkou Michelou Moioliovou, jež byly na stupních vítězů i v sobotu.

Do závodu se dostala také Sára Veselková, která o víkendu startovala ve Světovém poháru v šestnácti letech vůbec poprvé. V sobotu sice vypadla v kvalifikaci, ale dnes obsadila 22. místo. V seriálu debutovala v mladším věku než Samková. V sobotní kvalifikaci upadla Vendula Hopjáková a poranila si rameno.

Závod SP ve snowboardingu ve Feldbergu (Německo) - snowboardcross:

Muži: 1. Vaultier (Fr.), 2. Oljunin (Rus.), 3. Marin Tarroch (Andorra), ...v kvalifikaci 59. Kubičík, 64. Hanko (oba ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Oljunin 2400, 2. Vaultier 1980, 3. Hämmerle (Rak.) 1590, ...56. Kubičík 31,3.

Ženy: 1. Moenneová-Loccozová (Fr.), 2. Trespeuchová (Fr.), 3. Moioliová (It.), ...7. Samková, 22. Veselková (obě ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Moenneová-Loccozová 2500, 2. Moioliová 1800, 3. Jacobellisová (USA) 1750, ...5. Samková 1560, 25. Hopjáková (ČR) 130, 29. Veselková 90.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud