13. března 2017 • 10:40

Talismany Evy Samkové zklamaly: Bílý knírek jako Dalí a růžová pusa

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I na světovém šampionátu v Sierra Nevadě si snowboardkrosařka Eva Samková dala záležet na závodní image. Do boje o titul vyrazila s bílým knírkem pod nosem, inspirovaným slavným malířem Salvadorem Dalím a rty nabarvenými jasně růžovou rtěnkou proti spálení. Tentokrát ale talismany štěstí nepřinesly.



To by byly vítězné fotky! Už před závodem Eva Samková pozdravila na Instagramu bílým knírkem a růžovou pusou. A i v závodě přitahovala pozornost.

„Knírek jsme jednou měli zlatý. S Flaškou jsme se rozhodli, že dáme bílý. Takový Salvator Dalíovský,“ vysvětlovala Samková. „A ta růžová? To je prosím vás rtěnka, aby se člověk nespálil. Tohle je pasta na pusu, neprojde tím nic.“

Bílý knírek Samkové namaloval trenér a její dvorní malíř Jakub Flejšar, v civilu sochař a znalec umění. Spolu těsně před odletem do Sierra Nevady v Barceloně prošli čtyři muzea. A tam taky oba brali inspiraci k nedělnímu závodnímu image.

„Já jsem si říkal, že když je tady žlutý sníh, tak udělám aspoň bílý knírek,“ žertoval Flejšar. „Ne, my jsme udělali takového Dalího. V Barceloně jsme si dávali umělecké výlety po muzeích. Tak jsme si říkali, že dáme nějakého umělce a Picasso knírek neměl. Tak jsme dali Dalího, ten byl typičtější.“

Bílý knírek Evě Samkové štěstí nepřineslFoto Ivana Roháčová/Dukla Praha

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud