1. listopadu 2017 • 13:56

Olympiáda? Zakázané slovo! Ledecká jede na závody do Koreje

Autor: nit, rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Díky unikátní kombinaci snowboardingu a alpského lyžování bude Ester Ledecká na olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu ve středu pozornosti světových médií. Sama si ale vymyslela způsob, jak se z toho nezbláznit. „My máme v týmu pravidlo, že kdo řekne olympiáda, ten mi platí deset euro,“ směje se dvojnásobná mistryně světa přesně 100 dní před startem zimních Her.



V paralelním obřím slalomu bude Ledecká na prkně útočit na medaili. Na lyžích se zřejmě představí v superobřím slalomu a obřím slalomu.

„V tréninku musíme být hodně chytří a dobře to naplánovat, aby to tam v té Asii dopadlo dobře,“ říká Ledecké lyžařský trenér Tomáš Bank.

Všimněte si. Žádná olympiáda, nebo olympijské hry. Bank říká „tam v té Asii“. A dobře ví, proč to dělá. Hrozí mu totiž pokuta, kterou vypsala jeho závodnice.

„Je to proto, aby se nedostávalo pod tlak okolí, protože to nejsem jenom já, ale celý můj realizační tým. Takhle to bude lepší pro všechny,“ vysvětluje Ledecká. „Jak pro mě, tak pro ně by to měl být závod stejně důležitý jako všechny ostatní svěťáky. Neměli bychom upřednostňovat jeden závod před jinými.“

Slovo olympiáda je tak zakázané. Trochu to připomíná magii z knížek o Harry Potterovi, v nichž bylo kouzlem zakleté jméno černokněžníka Voldemorta. O každém, kdo měl tolik odvahy jeho jméno vyslovit, se v okamžiku dozvěděli zlovolní Smrtijedi. V případě Ester Ledecké je trest mnohem přijatelnější. Deset euro do týmové kasy.

Kdo řekne slovo olympiáda, platí 10 euro. To abychom se nedostávali pod tlak, směje se Ledecká
Video se připravuje ...

„Někdo řekne to slovo, vyberou se peníze, pak se to dá do jednoho budgetu, na konci sezony půjdou kluci na pivo, já půjdu asi na kolu. Myslím, že nakonec bude slušná večeře,“ usmívá se Ledecká. „Myslím, že zatím nejvíc asi platil můj fyzioterapeut. On to neřekl úplně v souvislosti se mnou, ale asi tak dvacku má. Opravdu to docela dodržují, není to pro ně takový problém.“

Týmových pravidel se samozřejmě drží i sama Ledecká. V únoru bude možná jednou hvězd zimních Her, protože jako první sportovkyně v historii bude závodit ve snowboardingu i alpském lyžování. O blížící se globální akci mluví důsledně po svém.

„Závod v Koreji bude specifický, jako byla Soči, ale myslím, že nejsem typ, který by se z toho roztřásl,“ líčí Ledecká. „Ke každému závodu přistupuju jednotlivě a jedu ho na sto procent. Ať už je to předžákovský Milca Cup, nebo závod v Koreji, to je pro mě pořád to samé. Já do toho půjdu na sto procent a uvidíme.“

Bývalý reprezentant Ondřej Bank, který od olympijské sezony posílil Ledecké lyžařský tým, se neobvyklou taktikou souhlasí.

„Nejhorší je zbláznit se a všechno měnit jenom kvůli tomu, že je olympiáda. Já jsem přesvědčený, že žádné pokuty platit nebudu. Já jsem to sám bojkotoval ještě víc,“ usmívá se Bank.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud