2. března 2018 • 14:45

První start po ZOH: Samková byla druhá v kvalifikaci na snowboardcross v La Molině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bronzová olympijská medailistka Eva Samková v prvním startu po hrách v Pchjongčchangu skončila druhá v kvalifikaci na sobotní závod Světového poháru v La Molině. Ve španělském středisku česká reprezentantka nestačila jen na Charlotte Bankesovou z Francie, která byla rychlejší o 14 setin. Mezi muži se Jan Kubičík a Radek Vintr mezi 32 postupujících nevešli, prvnímu z nich chybělo 13 setin.



Pořadatelé v La Molině připravili podle Samkové poměrně lehkou trať. "Víceméně tady není žádný skok, jen boule a zatáčky, protože tady nemají sníh. Mezi druhou a třetí klopenkou je jedna nepříjemná část, která je na morál, a protože si nevěřím, tak tam brzdím a zbytečně pak ztrácím," řekla Samková. "Zítra to ale bude zajímavé závodění. Protože ta trať je tak lehká, že pojedeme víceméně všechny holky pospolu. Těším se na to," dodala olympijská šampionka ze Soči.

Devátým časem postoupila olympijská vítězka Michela Moioliová z Itálie, zato stříbrná medailistka z Pchjongčchangu Julia Pereiraová de Sousaová Mabileauaová prošla mezi šestnáctku účastnic vyřazovacích jízd až jako předposlední.

Samková už nemá šanci zaútočit na prvenství v pohárovém seriálu. Mimo jiné i kvůli zraněnému ramenu a přípravě na olympiádu totiž vynechala šest z devíti odjetých závodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud