28. února 2020 • 17:21

Skeletonistku Fernstädtovou dělí v polovině MS 74 setin od bronzu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skeletonistka Anna Fernstädtová je v polovině mistrovství světa v německém Altenbergu šestá. Vedení se za neustálého sněžení překvapivě ujala Švýcarka Marina Gilardoniová.



Na startu první jízdy musela Fernstädtová chvíli čekat, protože pořadatelé vymetali sníh. Přes nejpomalejší start v prvním kole se díky dobrému výkonu v korytě dělila o sedmé místo s vítězkou Světového poháru Jacqueline Löllingovou z Německa.

I ve druhé jízdě trojnásobná juniorská mistryně světa Fernstädtová doháněla pomalý rozběh dobrou technikou jízdy a o jednu pozici si polepšila.

"Jsem spokojená s jízdami. Starty nebyly úplně dobré, ale jízdy fajn. Druhá byla o trošku horší než ta první, ale jsem v šestce a zkusím v šestce zůstat," řekla Fernstädtová, kterou dělí 74 setin od bronzu. "To jsem asi daleko."

Na loňském MS byla Fernstädtová čtvrtá. V této sezoně Světového poháru skončila nejlépe dvakrát sedmá v úvodním dílu seriálu v prosinci v Lake Placid.

Gilardoniová skončila druhá v posledním závodu SP, ale nikdy mezi elitou nevyhrála. Už po první jízdě vedla před Ruskou Jelenou Nikitinovou. Nejrychlejší byla i ve druhé jízdě a má náskok 63 setin před obhájkyní titulu Němkou Tinou Hermannovou.

V sobotu se od 9:30 pojede třetí jízda, po které následuje finále pro dvacítku nejlepších skeletonistek.

Závod mužů ovládli domácí reprezentanti, kteří poprvé v historii získali všechny tři medaile pro Německo. Zlato překvapivě vybojoval sedmadvacetiletý Christopher Grotheer, jenž v této sezoně ani jednou nestartoval ve Světovém poháru a do týmu se dostal až na poslední chvíli. První německý mistr světa po 20 letech porazil o dvě setiny sekundy favorizovaného Axela Jungka a o pět setin Alexandera Gassnera.

Výsledky mistrovství světa v jízdě na skeletonu

Ženy - po dvou jízdách: 1. Gilardoniová (Švýc.) 1:57,83 (58,96+58,87), 2. Hermannová (Něm.) -0,63 (59,52+58,94), 3. Nikitinová (Rus.) -0,77 (59,27+59,33), ...6. Fernstädtová (ČR) -1,51 (59,66+59,68).

Muži - konečné pořadí: 1. Grotheer 3:44,81, 2. Jungk -0,02, 3. Gassner (všichni Něm.) -0,05.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud