27. března 2021 • 14:43

Nadějné následovnice Ledecké: kolik je stojí sen? Cholenská kosí medaile

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na juniorském mistrovství světa v Krasnojarsku slaví Česko další medaili díky stříbru skikrosařky Diany Cholenské. Předvedly se ale taky naděje v alpském snowboardingu, disciplíně, v níž vládne Ester Ledecká.



Na šampionátu v Krasnojarsku Češi kosí medaile jak Lazebníkem sibiřským. Už pátý kov vybojovala sedmnáctiletá skikrosařka Diana Cholenská, která navázala na loňské stříbro z mládežnické olympiády v Lausanne.

„Jsem nadšená, znamená to pro mě vážně strašně moc. Úspěch na mistrovství světa juniorů pro mě byl jasný cíl sezony, ten jsem si splnila, takže jsem moc spokojená,“ radovala se.

V Krasnojarsku se ukázaly i nadějné reprezentantky v alpském snowboardingu. Už ve čtvrtečním paralelním obřím slalomu postoupily do osmifinále celkově devátá Zuzana Maděrová a třináctá Klára Šonková, která v paralelním slalomu skončila jako nejlepší z Češek šestnáctá.

„Je to úžasný úspěch. Další mistrovství jsou ještě přede mnou a předpokládám, že do nich se budu zase zlepšovat,“ hodnotila osmnáctiletá závodnice, která neváhala pomoct polské soupeřce Julii Sitarzové, jíž nedorazila zavazadla.

„Bohužel neměla takřka vůbec nic, půjčila jsem jí prkno, helmu i kalhoty, aby mohla vůbec odstartovat,“ popisovala.

Ester je pojem

V pátečním paralelním slalomu Šonková vypadla se sedmnáctiletou rostoucí hvězdou, Ruskou Sofií Nadyršinovou, která letos získala zlato a stříbro na MS dospělých Rogle, vyhrála tři závody Světového poháru a v Krasnojarsku získala titul v paralelním slalomu i paralelním obřím slalomu.

„Já se s ní vůbec neznám, měla jsem tu čest se zeptat, jakou si bere trať, to se mi nezdála úplně milá. Třeba se pletu, oni se s námi moc nebaví, nejsou moc komunikativní,“ líčila Šonková.

V alpském snowboardingu teď Česku vyrůstá budoucnost. Maděrová už několikrát bodovala ve Světovém poháru a díky výsledkům na juniorském mistrovství světa bude příští sezonu jezdit v dospělé reprezentaci i Šonková.

„Jsem strašně ráda, že to tam holky takhle zvládly. Přijde mi skvělé, že máme takhle silnou základnu. Doufám, že vydrží a budeme závodit společně,“ chválila své následovnice Ledecká.

„Ester je pojem, hrozně toho dokázala. Určitě je pro nás motivace, všichni jí moc držíme palce,“ řekla Šonková, která do své kariéry investuje rodinné peníze.

„Celkové náklady na sezonu se blíží půl milionu korun, včetně materiálu,“ líčí Šonková. „Část přípravy na ledovcích platil svaz a dvě prkna zaplatil Středočeský kraj. Všechny ostatní výdaje platí rodiče, včetně všech závodů.“

I v příští sezoně bude Ester Ledecká střídat lyžování se snowboardem
I v příští sezoně bude Ester Ledecká střídat lyžování se snowboardem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud