21. března 2010 • 12:45

Skokané zakončili sezonu pátým místem v letech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

České družstvo obsadilo na mistrovství světa v letech na lyžích páté místo a o jednu příčku vylepšilo předloňský výsledek. S velkým náskokem vyhráli poslední skokanský závod sezony v Planici Rakušané před Nory a Finy.



Kvarteto Lukáš Hlava, Jan Matura, Borek Sedlák a Antonín Hájek od úvodních skoků bojovalo o pátou příčku s domácím Slovinskem.

Vyrovnaný tým neměl ani jeden výkon pod 180 metrů, přestože se nelétalo tak daleko jako v soutěži jednotlivců.

Perfektně vyšel druhý pokus Hlavovi, jehož 203,5 metru znamenalo definitivní posun na pátou příčku. Český letecký rekordman Hájek vše potvrdil skokem dlouhým 205,5 metru.

Suverénní Rakušané se dostali do vedení po druhém skokanovi a náskok neustále navyšovali.

V sestavě Wolfgang Loitzl, Thomas Morgenstern, Martin Koch a Gregor Schlierenzauer porazili v součtu druhé Nory o 99,1 bodu. Stříbrný ze závodu jednotlivců Schlierenzauer uzavřel sezonu nejdelším skokem dne 231 metrů.

Souboj o bronz pokazil Polákům výpadek Lukasze Rutkowského, Adam Malysz už velký náskok Finů ani letem dlouhým 213,5 metru nesmazal.

Mistrovství světa v letech na lyžích - družstva:
1. Rakousko (Loitzl, Morgenstern, Koch, Schlierenzauer) 1641,4 b., 2. Norsko (Jacobsen, Bardal, Evensen, Romören) 1542,3, 3. Finsko (Happonen, Muotka, Hautamäki, Olli) 1474,3, 4. Polsko 1452,5, 5. Česko (Hlava, Matura, Sedlák, Hájek) 1399,2, 6. Slovinsko 1378,3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud