5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 24. 6. 2022
17:17
24. 6. 2022
Ukrajina

Tenisový Wimbledon poskytne uprchlíkům z Ukrajiny volné vstupenky na program první neděle v All England Clubu. Představitelé londýnského grandslamu zároveň těm, kteří byli postiženi vpádem ruských vojsk do země, darují 250.000 liber (sedm milionů korun). „V neděli se k ukrajinským uprchlíkům připojí místní obyvatelé, hrdinové koronavirového období z řad národní zdravotní služby a sociální péče, množství škol, charit a komunitních skupin,“ uvedly ve společném prohlášení All England Club a Lawn Tennis Association. Wimbledon se letos bude hrát bez ruských a běloruských tenistů kvůli invazi na Ukrajinu, zároveň se ale za turnaj nebudou udělovat body do světového žebříčku.

Zprávy ze dne 22. 6. 2022
12:10
22. 6. 2022
Ukrajina

Plavec Mychajlo Romančuk věnoval úterní bronzovou medaili ze závodu na 800 metrů na mistrovství světa Ukrajině, kde na východní frontě bojuje i jeho otec. Sám zvažoval, zda nevezme zbraň do ruky, ale nakonec se k armádě nepřipojil. Místo toho podporuje svou vlast tím, co umí nejlépe. Zázemí našel v Německu, kde trénuje s dlouholetým rivalem Florianem Wellbrockem. „Doufám, že tahle medaile pro Ukrajinu hodně znamená. Prožíváme těžké časy a ukázal jsem světu a všem Ukrajincům, že budeme bojovat až do konce,“ řekl po závodě. 

Ukrajinský plavec Mychajlo Romančuk s bronzovou medailí z MS
Zprávy ze dne 9. 6. 2022
9:31
9. 6. 2022
Ukrajina

Házenkáři ukrajinského mistra Motoru Záporoží budou během války hrát druhou německou ligu. Její účastníci odhlasovali přijetí klubu, který poslední roky vládne domácí soutěži. Zápasy s německými soupeři pro něj budou i přípravou na Ligu mistrů. Pro ni však Záporoží potřebuje získat divokou kartu. "Valná většina klubů hlasovala pro přijetí. Jasně řekly: Házenkáři pomáhají házenkářům," řekl ligový šéf Uwe Schwenker agentuře SID.

Zprávy ze dne 1. 6. 2022
10:30
1. 6. 2022
Ukrajina

Večer budou hrát fotbal, jenže nepůjde jen o něj. Ukrajina odehraje odložené semifinále play off baráže o mistrovství světa ve Skotsku. Země napadená ruskou agresí prožívá těžké časy, hráči pro svůj lid udělají všechno, aby na závěrečný turnaj v Kataru pronikli. Předzápasová tisková konference byla protkaná emocemi. „Ukrajina je svobodná země, chceme se kvůli našim lidem do Kataru dostat,“ slíbil záložník Manchesteru City Oleksandr Zinčenko. Více čtěte ZDE>>>

Ukrajinský záložník Oleksandr Zinčenko se rozplakal na tiskové konferenci před zápasem ve Skotsku Ukrajinský záložník Oleksandr Zinčenko se rozplakal na tiskové konferenci před zápasem ve Skotsku Ukrajinský záložník Oleksandr Zinčenko se rozplakal na tiskové konferenci před zápasem ve Skotsku
Zprávy ze dne 21. 5. 2022
21:10
21. 5. 2022
Ukrajina

Na zápas Česka s Norskem dorazila znovu početná základna fans z Česka. Několik z nich chtělo dát najevo svoji podporu Ukrajině, kterou napadlo Rusko. V rohu stadionu tak vyvěsili fanoušci tři vlajky, dvě české, mezi ně ukrajinskou. Všechno doplňovaly nápisy „Bež domů Ivane, 1968“ a „Čeká Tě Nataša, 2022“. Jde o hesla spojená se sovětskou okupací Československa v roce 1968. Pořadatelé ale nařídili vlajku Ukrajiny odstranit. Více čtěte ZDE>>>

Čeští fanoušci vyvěsili na tribuně vlajku Ukrajiny, po zásahu pořadatelů ji ale museli sundat...
Zprávy ze dne 12. 5. 2022
10:01
12. 5. 2022
Ukrajina

Ukrajinská fotbalová reprezentace odehrála první zápas od únorového vpádu ruských vojsk na Ukrajinu. V přípravném utkání v Mönchengladbachu zvítězila nad domácí Borussií 2:1. Zápas sledovalo přes 20 tisíc diváků, výtěžek půjde na pomoc obětem války na Ukrajině. Hráči nastoupili k utkání s transparentem s nápisem „Zastavte válku“. Ukrajince poslal do vedení v deváté minutě jednadvacetiletý záložník Šachtaru Doněck Mychajlo Mudryk, který v národním týmu debutoval. Krátce nato vyrovnal Conor Noss. Ukrajina zvítězila zásluhou gólu dalšího debutanta Oleksandra Pichaljonoka z Dněpru, který rozhodl v 82. minutě.

Zprávy ze dne 27. 4. 2022
8:40
27. 4. 2022
Ukrajina

Ukrajinské fotbalové kluby se dohodly na ukončení ligové sezony, která je přerušená od únorové invaze Ruska do země. Konečné pořadí nejvyšší soutěže bude určeno na základě tabulky z 24. února, tedy ze dne zahájení ruského útoku, mistrovský titul ale nebude udělen. Rozhodnutí z úterního jednání zástupců ligy ještě musí formálně schválit vedení ukrajinského fotbalového svazu.

Zprávy ze dne 14. 4. 2022
11:20
14. 4. 2022
Ukrajina

Téměř 100 000 korun se podařilo získat z aukcí dresů a vybavení známých sportovců z charitativní aukce, kterou pořádala brněnská společnost Prokonzulta. Vydražená suma poputuje na pomoc ukrajinským dětem. Nejcennějším předmětem dražby se stala raketa Petry Kvitové, za kterou nový majitel zaplatil 60 000 korun. „Byl o ni největší zájem a suma za ni daleko přesáhla vydražené částky za ostatní předměty,“ sdělil ČTK organizátor a licitátor dražby Josef Machů.

Zprávy ze dne 13. 4. 2022
5:00
13. 4. 2022
Ukrajina

Andrij Jarmolenko válí za West Ham mimo jiné s českými parťáky, jeho duše ale musí trpět tím, co za zprávy se valí z jeho vlasti. Ukrajina statečně čelí brutální ruské invazi, okupanti ale mají na svědomí nespočet lidských životů a celá zničená města... Mezi ně prakticky patří i Černihiv, odkud se do velkého fotbalu rozletěl právě spoluhráč Tomáše Součka, Vladimíra Coufala a Alexe Krále. Více čtěte ZDE>>>

Ruskými bombami zničený stadion v Černihivu, kde do velkého fotbalu nakukoval Andrij Jarmolenko Ruskými bombami zničený stadion v Černihivu, kde do velkého fotbalu nakukoval Andrij Jarmolenko Ruskými bombami zničený stadion v Černihivu, kde do velkého fotbalu nakukoval Andrij Jarmolenko
Zprávy ze dne 12. 4. 2022
12:40
12. 4. 2022
Ukrajina

V Labe Aréně v Račicích se od začátku dubna připravuje devět mladých ukrajinských kanoistů s trenérkou. Plánuje se také příjezd patnáctičlenné skupiny ukrajinských veslařů. Mladí sportovci opouštěli vlast narychlo, takže 1. dubna přijeli s minimem věcí. Správa račického areálu jim pořídila základní oblečení a obuv, hygienické potřeby, dva mobilní telefony a notebook. Lodě dodalo několik pražských klubů. „Budeme se snažit v případě potřeb zajistit další materiál, který by vybavení skupiny, narychlo evakuované z válkou postižené země, vhodně doplnil. Může jít například o sportovní oblečení pro trénink, všeho ostatního mají v tuto chvíli dostatek,“ uvedl v tiskové zprávě předseda Českého svazu kanoistů Jan Boháč, brzy se také mladí Ukrajinci začnou učit česky.

Zprávy ze dne 12. 4. 2022
12:02
12. 4. 2022
Ukrajina

V dobročinné dražbě koupili olympijskou medaili Tonyho Martina, aby společně pomohli obětem války na Ukrajině, pak ji čtyřnásobnému mistru světa v cyklistické časovce zase vrátili. Společnost Fitiline Němcovo stříbro z Londýna 2012 vydražila za 31 100 eur a příspěvek ještě zaokrouhlila na 35 tisíc eur. A cenný kov vrátila původnímu majiteli. „Dali mi tu medaili, abych si ji vzal zpátky domů. Ani tomu nemůžu uvěřit,“ řekl listu Bild překvapený šestatřicetiletý bývalý cyklista, jenž chtěl svou pomoc zaměřit především na ukrajinské děti.

Zprávy ze dne 11. 4. 2022
12:03
11. 4. 2022
Ukrajina

Fotbalistky Ateksu Kyjev se budou po ruské invazi na Ukrajinu připravovat v Pardubicích. Informovala o tom v tiskové zprávě iniciativa Železnice pomáhá, která pro členky týmu vypravila autobus. Ubytování osmnácti hráčkám zajistil pardubický Rotary Club.

Zprávy ze dne 7. 4. 2022
14:07
7. 4. 2022
Ukrajina

Bývalý ukrajinský fotbalista a nejlepší evropský hráč za rok 1986 Igor Bělanov se rozhodl aktivně bránit svoji zemi proti ruské invazi. Jednašedesátiletý vicemistr Evropy a držitel Zlatého míče se zaregistroval do ozbrojených složek v rodné Oděse. Bělanov již v březnu vyzval na sociálních sítích k ukončení války. Nyní se objevil s útočnou puškou v ruce na barikádách a v zákopech v jihoukrajinském přístavním městě. „Prosím vás, abyste zastavili krveprolití našich lidí. Naši dědové a otcové nestavěli naše města, aby se v nich bojovalo, ale aby v nich žili šťastní lidé,“ napsal již dříve Bělanov.

Zprávy ze dne 30. 3. 2022
20:09
30. 3. 2022
Ukrajina

Jako jeden z mála získal možnost vycestovat z válkou zmítané země, ale rozhodnout se k tomuto kroku prý bylo velice těžké. Ukrajinský boxer Oleksander Usyk totiž dostal od státu povolení odcestovat se svou rodinou do zahraničí, aby se mohl připravovat na odvetný zápas s britským bijcem Anthonym Joshuou, jehož loni porazil na body. „Pak za mnou přijeli moji přátelé a starší kolegové, kteří mi řekli, že mojí frontou je sport,“ zavzpomínal bojovník na tiskové konferenci v Hradci Králové, kam dorazil podpořit ukrajinský fotbalový tým v přátelském utkání s domácími. Rozhovor čtěte ZDE>>>

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 30. 3. 2022
18:30
30. 3. 2022
Ukrajina

V Hradci Králové se hraje zápas mezi béčkem „Votroků“ a ukrajinským týmem z Žytomyru. Na hřišti se ukázal i olympijský vítěz Oleksandr Usyk, který provedl čestný výkop. Slavný boxer se chystá na odvetu s Anthonym Joshuou. 

Slavný boxer Oleksandr Usyk dorazil do Hradce podpořit kamarády z ftobalového Žytomyru Fotbalisté Žytomyru našli azyl v Hradci Králové Slavný boxer Oleksandr Usyk dorazil do Hradce podpořit kamarády z ftobalového Žytomyru Fotbalisté Žytomyru našli azyl v Hradci Králové Fotbalisté Žytomyru proti béčku Hradce Králové
Zprávy ze dne 29. 3. 2022
11:30
29. 3. 2022
Ukrajina

Elitní plavecká soutěž International Swimming League (ISL) se letos kvůli válce na Ukrajině neuskuteční. Čtvrtou sezonu pořadatelé odložili na rok 2023. Vítězství bude obhajovat tým Energy Standard, kterému k triumfu loni pomohla i česká znakařka Simona Kubová. Skvělými výkony včetně několika českých rekordů se v různých kolech prezentovala také kraulařka Barbora Seemanová.

Zprávy ze dne 24. 3. 2022
17:15
24. 3. 2022
Ukrajina

Na mistrovství světa ve francouzském Montpellier nejsou ruští krasobruslaři, naopak nechyběl zástupce okupované Ukrajiny Ivan Šmuratko. Dvacetiletý krasobruslař nastoupil místo tradičního kostýmu do krátkého programu v ukrajinském tréninkovém tričku, aby zviditelnil národní barvy. Po pádu v kombinaci obsadil 22. příčku a kvalifikoval se do sobotních volných jízd. Více čtěte ZDE>>>

Ukrajinec Ivan Šmuratko nastoupil v tréninkovém tričku Diváci na MS v krasobruslení volají po míru Ukrajinec Ivan Šmuratko nastoupil v tréninkovém tričku
Zprávy ze dne 24. 3. 2022
17:00
24. 3. 2022
Ukrajina

V současné době je čtyřicetiletý Tomáš Hübschman nejstarším ligovým fotbalistou v české lize. Deset let své kariéry předtím strávil na Ukrajině, kterou momentálně skličuje invaze Ruska. „Mám tam mnoho známých, kamarádů. Problém nastal už v roce 2014. Shodou okolností se válčilo v oblasti, kde jsem předtím deset let byl. Mnoho mých známých se proto přestěhovalo do Kyjeva, který je bombardován nyní. Zase je čeká to, co zažili předtím: útěk do bezpečí,“ uvedl Hübschman s tím, že má i mnoho kamarádů, kteří nechtějí utéct, zůstávají v bytech a jsou už odevzdaní. Více se dozvíte v novém díle pořadu KARLOS SHOW.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 24. 3. 2022
13:11
24. 3. 2022
Ukrajina

Pražský půlmaraton, který se po covidové pauze uskuteční příští sobotu, chce mít i mírové poselství. Organizátoři ze seriálu RunCzech plánují například rozdávat před startem symbolické náramky v ukrajinských barvách.

Zprávy ze dne 23. 3. 2022
10:00
23. 3. 2022
Ukrajina

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk by měl v létě obhajovat tituly v těžké váze v zápase s Anthonym Joshuou. Podle serveru ESPN dostal od vlády svolení k vycestování z vlasti, kde od vypuknutí ruské invaze slouží v aktivních zálohách. Pětatřicetiletý Usyk s Joshuou boxoval už loni v září. Na fotbalovém stadionu Tottenhamu v Londýně domácí hvězdu po dvanácti kolech porazil na body a připravil ho o tituly organizací WBA, WBO, IBF a IBO.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
14:29
22. 3. 2022
Ukrajina

Podívejte se na příběh jednoho z legendárních ukrajinských sportovců. Skokan o tyči Sergej Bubka sbíral řadu úspěchů už sovětské éře, ale další stihl také po osamostatnění své země, která nyní vzdoruje ruské invazi.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
13:39
22. 3. 2022
Ukrajina

Dvojnásobný olympijský šampion Vasilij Lomačenko nebude v červnu v Melbourne boxovat s Georgem Kambososem ve sjednocovacím zápase o tituly v lehké váze. Ukrajinský reprezentant dal přednost obraně vlasti před ruskou invazí. Lomačenko se po vojenském útoku připojil k aktivním zálohám a i když už pro zápas s Kambososem uzavřel smlouvu, rozhodl se zůstat na Ukrajině. O jeho rozhodnutí informoval v rozhovoru pro server ESPN promotér Lou DiBella. „Ještě před invazí jsme uzavřeli smlouvu a dali jsme mu šanci i čas, aby se připravil. Ale nikdo nemůže zpochybnit, že teď svádí boj, který je mnohem větší než jakýkoliv boxerský zápas,“ řekl DiBella.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud