7. září 2010 • 04:59

Fibingerová o skandálu manžela: Je to útok i na mě!

Autor: Blesk Ondřej Požár, Blesk Slávka Červená, Kbk
Vstoupit do diskuse
36
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manžel bývalé světové rekordmanky ve vrhu koulí a dlouholeté československé reprezentantky Heleny Fibingerové (61) Jaroslav Šmíd (76) má znovu velké problémy s policií. Muži zákona ho totiž chytili za volantem vozu bez řidičského průkazu. A to se ještě stále vyšetřuje nehoda, při které loni v listopadu Šmíd srazil cyklistu (†36), který pak zemřel!



Blesk.cz

Podle důvěryhodného zdroje Jaroslav Šmíd o prázdninách na Uherskohradišťsku řídil bez řidičského průkazu. Údajně si jel pro léky. „Pořád se navážíte do mojí manželky. Nebudu se o tom s vámi bavit,“ odmítl včera Blesk Jaroslav Šmíd.

„Po té loňské nehodě mu sice zadrželi řidičský průkaz, ale řeší se to jako přestupek. Není to trestný čin,“ uvedl zdroj Blesku.

Jak je to možné? „Opravdu je to tak. Tak se to řeší, pokud řidič nemá vyslovený zákaz řízení. Šoférování mu totiž může zakázat jen soud, nebo městský úřad,“ řekl právník Daniel Chmela.



Jaroslav Šmíd byl opilý, když v listopadu 2009 u Vnorov na Hodonínsku srazil otce tří dětí, který jel na bicyklu. Podle znalce najel Šmíd v rychlosti nejméně 90 km/h zezadu do cyklisty. Ten utrpěl zranění hlavy a hrudníku, na jejichž následky na místě zemřel.


Šmíd alkohol přiznal, tvrdí ale, že muže na kole nesrazil. Žádnou vinu podle svých slov necítí. Cyklista mu prý vjel před auto.




Helena Fibingerová nechápe, proč se její jméno stále spojuje s nehodou manžela. „Já s tím nemám nic společného! Tak nevím, proč mě někteří lidé a hlavně sdělovací prostředky stále napadají. Nepřipadá mi to už normální. Já nejsem arbitr manžela,“ řekla Blesku.


Velmi samozřejmě lituje, co se stalo. „Ale byla jsem do toho zatažena a není možné si mě brát jako rukojmí. Protože se to opakuje, beru to jako útok na moji osobu a budu to řešit právní cestou,“ hrozí bývalá koulařka žalobami.

Slavná česká koulařka Helena Fibingerová s manželem Jaroslavem Šmídem (vlevo)
Slavná česká koulařka Helena Fibingerová s manželem Jaroslavem Šmídem (vlevo)

Vstoupit do diskuse
36
Články odjinud


Články odjinud