Jonáš Bartoš
3. listopadu 2012 • 19:25

Deblistky ve vlajkách, vzteklé kopání do tenisáku. Češky rozpálily arénu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTO | Téměř čtrnáct tisíc diváků, pekelná atmosféra. O2 Arena se bavila skvělým tenisem, který ochozům první den finále Fed Cupu připravily Lucie Šafářová s Petrou Kvitovou. České hráčky si po zásluze vychutnávaly ovace rozpáleného publika, zatímco Ana Ivanovičová vzteky nakopávala tenisák i házela s raketou. Po sobotních dvouhrách stačí, aby domácí tenistky v neděli vyhrály jeden ze tří zápasů a můžou slavit obhajobu triumfu ve Fed Cupu.



Fanoušci, kteří zamířili do libeňské arény, českým tenistkám věřili už při příchodu na stadion. Ve videoanketě serveru iSport.cz žádný z dotázaných příznivců nepochyboval o tom, že Šafářová s Kvitovou své role zvládnou. „Vyhrajeme 5:0!“ tvrdil například jeden z fanoušků.

Fanoušci měli už před začátkem jasno: Vyhrají Češky!

Fanoušci před finále Fed Cupu Česka se Srbskem věří, že domácí tým zvítězí
Video se připravuje ...

Přitom domácí výběr nešel do finálového boje v ideálním rozpoložení. Hlavní hvězda Petra Kvitová téměř netrénovala, nažhavené Srbky se cítily na pomalejším povrchu ve formě a odhodlané roznést soupeřky na kopytech. Ivanovičová a po ní Jankovičová však na kurtu neměly nárok.

„Lucko, natři jí,“ ozvalo se zaplněnou halou při jednom z povedených míčků Lucie Šafářové. Deblistky Hlaváčková s Hradeckou zase povzbuzovaly svou spoluhráčku na lavičce zahalené do českých vlajek. Národní soudržnost sršela z celé haly, vyjma hloučku srbských příznivců celý stadion hnal domácí hráčky za vítězstvím.

Během famózních výkonů obou tenistek hala duněla. Šafářová ve velkém stylu zatočila s Ivanovičovou, potvrdila, že se jí proti srbské jedničce daří. „Je to úžasný pocit, měla jsem husí kůži, atmosféra byla parádní, tým mě hodně povzbudil,“ zářila šťastná tenistka, která při loňském finále v Moskvě s Ruskem oba singly prohrála.

Srbská krasavice v úvodní dvouhře neměla nárok, jednou dokonce vztekle nakopla tenisák směrem k síti. Házela i s raketou, zkrátka to nebyl její den. „Jsem hodně frustrovaná, že jsem nezískala první bod pro moji zemi,“ přiznala nakvašeně po utkání.

Ivanovičová se pořádně zlobila na rozhodčí. A po právuFoto ČTK
Ještě lépe si počínala Kvitová. Na osmé hráčce světa nebyla znát pauza zaviněná nepříjemnou nemocí, Jankovičovou doslova zadupala do země. „Petra hrála dneska skvěle, těžko jsem mohla něco dělat,“ uznala poražená srbská dvojka.

Kvitová si atmosféru v O2 Areně, kde české tenistky nastoupily vůbec poprvé, vychutnávala. „Snažila jsem se být soustředěná, občas se sem tam usmát a být v pohodě. Samozřejmě ten hluk se nedal nevnímat, fanoušci byli fantastičtí, dokonce proběhla mexická vlna, moc si to užívali,“ pochvalovala si.

„Petra hraje ráda před velkým publikem, taková zápasy vyhledává. Tak se pozná velký hráč, že si podobné zápasy takhle užívá. Hrála dobře, protože Jelena neudělala skoro žádnou chybu,“ pochválil českou jedničku kapitán týmu Petr Pála.

V neděli může být ještě lépe. Pokud urvou Češky poslední bodík, čeká je další radostné skotačení se stříbrnou trofejí. „Věřím, že některá z nás ten bod udělá,“ je přesvědčená Kvitová.

O2 aréna aplaudovala parádnímu představení obou českých hráček, diváci si finále Fed Cupu užívali
O2 aréna aplaudovala parádnímu představení obou českých hráček, diváci si finále Fed Cupu užívali

Petra Kvitová odpovídá na otázky novinářů na tiskové konferenci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud