18. září 2010 • 13:40

Do čtyřhry nastoupí proti Čechům i Djokovič

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek nastoupí podle očekávání do dnešní čtyřhry v semifinále Davisova poháru proti Srbsku. Za domácí budou v Bělehradské aréně o důležitý druhý bod bojovat "uzdravený" Novak Djokovič a druhý deblista světa Nenad Zimonjič.



Po pátečních dvouhrách je stav nerozhodný 1:1 na zápasy a čtyřhra, která začne v 15:00, přiblíží jeden z týmů k finále. "Tohle bude možná rozhodující zápas," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil.


Srbové nasadili k elitnímu deblistovi Zimonjičovi druhého hráče světa Djokoviče. Finalista US Open, který přiletěl do dějiště z New Yorku až ve středu, odstoupil z páteční dvouhry proti Štěpánkovi kvůli žaludečním potížím tři hodiny před začátkem duelu. Pak ale celé odpoledne bez známek obtíží fandil z lavičky svým krajanům. Djokovič v srbské dvojici vyměnil původně nahlášeného Viktora Troického.

Novak Djokovič se raduje ze své životní výhryFoto ČTK
Na české straně byli do čtyřhry nahlášeni Jan Hájek a Ivo Minář, ale jen kvůli tomu, aby se při čtvrtečním losu objevila na tabuli všechna česká jména, a bylo jasné, že do utkání nenastoupí.

Berdych a Štěpánek spolu hrají čtyřhru převážně v Davisově poháru a mají prozatím vynikající bilanci šesti výher a jedné porážky. Letos v srpnu spolu hráli i turnaj ve Washingtonu a v prvním kole porazili tehdy světové jedničky Zimonjiče s Kanaďanem Danielem Nestorem.

"Zimonjič je zkušený hráč, který chvílemi dává neuvěřitelné koule a pak nedostane míč do dvorce. Hraje na riziko," řekl Štěpánek. Bez Nestora by ale Zimonjič nemusel být tak nebezpečný. "U deblistů je občas znát, když nemají svého partnera, ale říci o něm, že bude poloviční, tak to by byl moc velký luxus," dodal Štěpánek.

Čtyřiatřicetiletý Zimonjič má hodně daviscupových zkušeností. V soutěži družstev nastupuje už od roku 1995 a za tu dobu má ve čtyřhře výbornou bilanci 23 výher při pouhých šesti porážkách.

V pátek v Bělehradu nejdříve Štěpánek vyhrál 4:6, 6:2 a dvakrát 6:4 nad Troickým, Berdych pak prohrál s Jankem Tipsarevičem trochu nečekaně 5:7, 2:6, 6:2 a 6:7.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud