3. listopadu 2012 • 15:30

Šafářová to zvládla! Srbská kráska Ivanovičová nestačila, Česko vede 2:0

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lucie Šafářová rozjela pro české tenistky vítězně finále Fed Cupu. Dvojka v týmu obhájkyň titulu v zahajovacím duelu porazila Anu Ivanovičovou 6:4, 6:3 a Češky vedou v Praze i díky vítězství Petry Kvitové nad Ivanovičovou nad Srbkami 2:0 už na zápasy.



 Druhý bod přidalat deset zápasů ve Fed Cupu neporažená Petra Kvitová, která si poradila s Jelenou Jankovičovou jasně 6:4, 6:1.

Šafářová začala finále dobře a předvedla jeden ze svých nejlepších výkonů ve Fed Cupu. Dobře podávala a vedle vítězných míčů i dobře bránila. K tomu bojovala jako lvice a k nadšení hlediště dokázala zvrátit i téměř ztracené výměny.

"Je to neskutečný pocit hrát před plnou halou, fanoušci mě hnali za výhrou. Začala jsem trochu nervózně, ale postupně jsem se zlepšovala," řekla Šáfářová.

Češka se takticky tlačila do slabšího bekhendu Ivanovičové a první set rozhodla brejkem v sedmé hře. Frustrovaná Srbka praštila v následujícím gamu po chybě raketou o zem a Šafářová už výhodu udržela.

Lucka Šafářová první set proti Ivanovičové zvládlaFoto Jaroslav Legner (Sport)

Sice přišla o dva setboly, také kvůli dvojchybě, ale i díky neodpískanému autu na zadní lajně třetí proměnila. Ve druhé sadě byla světová sedmnáctka Šafářová jistější a hned v prvním gamu potřetí prorazila podání bývalé jedničky Ivanovičové (nyní 12. WTA).

Češka naopak v utkání odvrátila šest ze sedmi brejkbolů. Zápas suverénně dokončila po hodině a čtyřiceti minutách po vítězných míčích čistou hrou při podání Ivanovičové.

"Po loňských dvou prohrách ve finále jsem tady chtěla moc vyhrát a teď se cítím úžasně. Nervozitu jsem rychle setřásla, mohla jsem se držet své taktiky, postupem času víc riskovat, chodit do toho a vycházelo mi to. Od druhého setu jsem měla převahu a větší herní pohodu a věřím, že vyhrajeme," řekla Šafářová.

"Hrála to perfektně. Celý týden se na tenhle zápas takticky připravovala a zvládla ho," řekla v televizi Biljana Veselinovičová, osobní trenérka Šafářové.

České tenistky přes sociální síť povzbudila před začátkem finále i legenda Martina Navrátilová.

"Petro a Lucie, jedeme! Do toho, do toho!" napsala Navrátilová. Češky loni vyhrály finále v Moskvě nad Ruskami (3:2), ve Fed Cupu slavily titul poprvé v samostatné historii státu a po 23 letech od posledního triumfu někdejšího výběru Československa.

Srbsko je naopak ve finále soutěže poprvé. Letos prožívá český tenis výjimečný rok, ve finále týmových soutěží jsou totiž oba výběry.

Muži se utkají o salátová mísu v Davisově poháru proti Španělům od 16. do 18. listopadu rovněž v Praze. Oba zápasy byly během dne vyprodány.

 ČR - Srbsko 2:0 po úvodních dvouhrách

Šafářová - Ivanovičová 6:4, 6:3,
Kvitová - Jankovičová 6:4, 6:1.

Lucka Šafářová zahrává return v utkání proti Ivanovičové
Lucka Šafářová zahrává return v utkání proti Ivanovičové

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud