Květoslav Šimek
Premium
2. června 2018 • 17:17

Expert Kukal: o bojovnici Kvitové, trápení Berdycha i Williamsové z Cats

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisový expert Jan Kukal (75), který jako trenér přivedl československý tým žen k vítězství ve Fed Cupu v roce 1983, okomentoval pro isport.cz první týden na French Open. I přes prohru ocenil bojovnici Petru Kvitovou. Nastínil, proč by se měla Karolína Plíšková vrátit k agresivnějšímu stylu tenisu a přemítá o tom, jestli Tomáš Berdych dokáže na oblíbené trávě prolomit sérii proher z prvních kol. A mluvil i o tom, proč Serena Williamsová v Paříži vypadá, jako by utekla z muzikálu Cats.



Komentař Jana Kukala:

Věřil jsem, že závěr prvního týdne na French Open bude veselejší. Petra Kvitová i Karolína Plíšková prohrály, ale byly to dva úplně odlišné mače, dvě odlišné porážky. Kvitová se opět ukázala jako úžasná bojovnice. Předvedla až takovou kodešovskou bojovnost, věřil jsem, že to otočí. Odvracela mečboly, úžasný výkon, obrovská škoda.

V každém případě udělali s Vaňkem super práci. Petra se zlepšila v obraně, zlepšila pohyb, je z ní teď vyloženě mimořádně dobrá atletka. Měla fantastickou šňůru, vyhrála Madrid, vyhrála Prahu, takticky velmi dobře vynechala Řím. Škoda, že teď chytila zrovna Estonku Kontaveitovou v takové formě. Hraje dobře několik týdnů, ale co předvedla v tomto zápase! Má obrovskou šanci i na další kolo, pro mě černý kůň turnaje.

I přes prohru bych Kvitové přisoudil roli největší favoritky pro Wimbledon. Z této porážky se může odrazit, může být i tak absolutně spokojená. Ukazuje sílu, vrátila se v neuvěřitelné formě. Když ji vyjde sezona na trávě, může atakovat top trojku. To samé Karolína Plíšková. Takhle silný tandem na špici jsme v historii měli jen s dvojicí Mandlíková - Suková.

U Karolíny Plíškové je škoda, že ustoupila z agresivní hry. Jako kdyby se cítila víc pod tlakem. Má úžasný cit pro míč a vzhledem sice k zlepšenému, ale pořád průměrnému pohybu, to není tenis, který by mohla hrát. Nejlepší výkon, co jsem já ji kdy viděl, podala při postupu do finále Flushing Meadows, kde právě hrála velice riskantně, odvážně. Balóny po lajně hráčky vyloženě deptala.

Je třeba, aby se k agresivní hře vrátila. Denně zabít padesát balonů. Ano, zlepšuje se v pohybu, tvrdě na něm pracuje, ale zbraně hrají daleko větší roli, než slabiny. A právě u Karolíny není pohyb tak důležitý jako spíš to, že výměny zakončuje.

Že hrála Šarapovová skvěle, je fakt. Velký comeback, další z favoritek turnaje. Ale zklamal mě servis Plíškové.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud