Květoslav Šimek
21. září 2021 • 12:00

Soupeřka Kvitové v Ostravě? Ruska, co „ukradla“ kouče Siniakové

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacetiletá Ruska Anastasia Potapovová, soupeřka Petry Kvitové ve druhém kole turnaje J&T Banka Ostrava Open 2021, se do hlavní soutěže prokousala z kvalifikace. Ale pozor na ni. Má pořádně ostré lokty. Nejenom na kurtu. Není to zase tak dávno, co v rozjeté sezoně přetáhla Kateřině Siniakové trenéra Iaina Hughese. Kvitová bude hrát s Potapovovou ve středu a pevně věří, že jí v Ostravar Aréně pomůžou tradičně skvělí fanoušci.



Anastasia Potapovová, vítězka juniorského Wimbledonu 2016 a bývalá světová jednička mezi juniorkami, si v prvním kole vyšlápla na bývalou světovou čtyřku Caroline Garciaovou (6:2, 7:6). V minulosti už ukázala, že se nebojí zkřížit cesty a plány českých tenistek. Vyprávět by mohla Kateřina Siniková, které Potapovová v rozjeté sezoně přetáhla trenéra.

Iain Hughes má v ženském tenise solidní jméno. Trénoval už například Elinu Svitolinovou, Belindu Bencicovou nebo Sofii Žukovou. Svitolinovou  posunul na 13. místo světového žebříčku, vedl ji i při jejím tažení na olympiádě v Riu 2016, kde ve třetím kole vyřadila Serenu Williamsovou. Do první stovky posunul i Bencicovou.

Byl i u vzestupu Kateřiny Siniakové. Trénoval ji, když vyhrála čtyřhru ve Wimbledonu 2018, společně se dostali na 31. místo v singlu, což je stále nejlepší umístění rodačky z Hradce Králové. V květnu 2019 ovšem přišel nečekaný šok. Hughes před turnajem v Madridu spolupráci se Siniakovou ukončil. Přijal nabídku tehdy osmnáctileté Anastasie Potapovové.

„Pro mě to bylo trošku nečekané,“ neskrývala Kateřina Siniaková. „Přišel s tím za mnou, asi dostal lepší nabídku. Myslím si, že je trošku neetické, když hráči nabízejí spolupráci někomu, kdo je zadaný. Nemělo by se to dít. Ale stalo se.“

Potapovová patřila mezi juniorkami k nejlepším. Další výrazný ruský talent, který hodlá prorazit i mezi ženami. S Hughesem hned při své premiéře na Roland Garros 2019 šokovala vyřazením Angelique Kerberové (6:4, 6:2), která v té době byla světová pětka. V pařížském rozletu ji tehdy záhy zastavila Markéta Vondroušová (6:4, 6:0).

Minulou sezonu Ruska prakticky celou vynechala kvůli covidu. I proto spadla ve světovém žebříčku na 92. místo. Jejím nejlepším umístěním bylo 64. místo v červenci 2019, na turnajové vítězství kategorie WTA stále čeká.

S Petrou Kvitovou se Potapovová ještě na profesionálním okruhu nepotkala. O to větší hlad bude mladá Ruska mít. Je rozehraná, před Garciaovou si v kvalifikaci poradila s Voegeleovou (3:6, 6:2, 6:2) a s Alexandrovovou (7:5, 3:1 skreč). Kvitovou čeká šichta. I proto lvice z Fulneku věří, že ji v Ostravar Aréně, kde vyhrála všech svých 8 zápasů ve Fed Cupu, ve středu poženou bouřliví diváci. „Moc se na ně těším," vzkázala Kvitová.

Ostrava se převléká do tenisového. Jak se rodí hala pro turnaj WTA
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud