24. září 2022 • 11:30

Nadal o Federerovi: Úžasný moment. Odchází důležitá část mého života

Autor: ČTK, adl, inf
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Většinu kariéry proti němu na kurtu bojoval, teď se ale ani španělský tenista Rafael Nadal neubránil při emotivní rozlučce Rogera Federera slzám. Rekordman v počtu 22 grandslamových titulů Nadal sehrál se švýcarskou ikonou závěrečnou čtyřhru úvodního dne Laver Cupu, po níž jednačtyřicetiletý rodák z Basileje potvrdil odchod ze scény. Jejich rivalita formovala a bavila dlouhé roky tenisový svět. Konec se proto nesl na vlně dojetí.



„Je pro mě obrovská čest být součástí této úžasné chvíle v historii našeho sportu. Jsem šťastný, že jsme mohli celé ty roky sdílet všechny okamžiky společně,“ citovala Nadala agentura Reuters. „Když teď Roger odchází, odchází také důležitá část mého života. Všechny jeho důležité okamžiky v kariéře jsou totiž hned vedle těch mých. Bylo emotivní vidět fanoušky, rodinu a ostatní. Těžko se to popisuje. Byl to ale úžasný moment,“ doplnil Nadal.

Rodák z Mallorky se během kariéry střetl s Federerem čtyřicetkrát. Ve 24 zápasech zvítězil, šestnáctkrát prohrál. Ve čtyřiadvaceti případech na sebe narazili ve finálových zápasech, devětkrát v rozhodujícím duelu na grandslamu. Nadal je s 22 grandslamovými aktuálním rekordmanem, Federer však byl první, kdo jako první dosáhl hranice dvaceti titulů z turnajů „velké čtyřky“.

TOP 3 tenisové bitvy ve finále grandslamů: Borg, McEnroe, Federer, Nadal i Djokovič
Video se připravuje ...

Přestože oba tenisté při Federerově rozlučce nestačili ve čtyřhře Laver Cupu na americké duo Jack Sock, Frances Tiafoe a prohráli 6:4, 6:7, 9:11, oba si společné působení na kurtu užívali. Po posledním míčku se vzájemně objali. Na lavičce oba vedle sebe plakali.

„Myslím, že každým rokem je náš vztah lepší a lepší. Svým způsobem si teď rozumíme a máme spoustu společných věcí. Přistupujeme k životu podobně,“ podotkl Nadal. „Stylem hry jsme ale na kurtu odlišní. Díky tomu asi byly naše zápasy a rivalita tak zajímavé a sledované,“ doplnil šestatřicetiletý Španěl, který dominoval na antuce, zatímco Federer získal nejvíc grandslamových titulů na trávě ve Wimbledonu (8).

„Jsem velmi hrdý na to, že jsem byl součástí jeho kariéry. Mám ale větší radost, že jsme ji po tom, co jsme zažili na kurtu jako soupeři, zakončili jako přátelé,“ dodal Nadal.

Roger Federer se po svém posledním utkání kariéry neubránil slzám
Roger Federer se po svém posledním utkání kariéry neubránil slzám

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud