Jan Jaroch
23. května 2022 • 16:09

Prohra zrezlé Krejčíkové: příliš snadný start i ticho. Češka vypadne z TOP 10

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Falešná forma nepřišla. Nesplnitelná mise Barbory Krejčíkové, pokus o obhajobu titulu na Roland Garros, skončila už v 1. kole. Světová dvojka podlehla devatenáctiletá Francouzce Diane Parryové 6:1, 2:6, 3:6 a po antukovém grandslamu vypadne z top 10 žebříčku. Žádné extrémní překvapení, vždyť šlo o první zápas Krejčíkové po čtvrt roce, kdy léčila zraněný pravý loket.



Krejčíková se vrátila na Chatrierův stadion k singlovému zápasu po 345 dnech od finále s Anastasií Pavljučenkovovou. V pestrobarevné sukni a triku s dlouhým rukávem od nového sponzora, pod nímž skrývala zatejpované pravé předloktí, se rozehrála pod střechou hlavního stadionu, zatímco na venkovních kurtech kvůli dešti program stál.

Když poprvé uhodila v utkání do tenisáku, byla z toho dvojchyba. V další výměně jí však pomohlo šťastné prasátko, vzápětí vyhrála příštích 14 fiftýnů. To jí pomohlo k vedení 4:0 a prakticky rozhodnutí úvodní sady. Příliš snadné, měl člověk pocit.

Chatrierův stadion byl ztichlý, řada sedadel prázdných, jelikož byl čas oběda, což je ve Francii skoro posvátná doba. Jak se však postupně lepšil výkon devatenáctiletá Francouzky Diane Parryové a její jednoručný bekhend se stával štiplavějším, tím víc byli fandové slyšet. Z Krejčíkové postupně vyprchával počáteční adrenalin, sokyně se zabydlela na velkém kurtu. Druhou sadu ovládla bývalá juniorská jednička Parryová 6:2, nálada zápasu se otočila a šlo se na dřeň. Teď se mělo ukázat, jak na tom Krejčíková po tříměsíční pauze bez zápasů skutečně je.

Z vedení 2:0 ve třetím setu bylo najednou 2:3, obhájkyně se trápila se servisem, timing na údery byl mimo. A Francouzi chtěli vidět triumf své slečny, přidávali na decibelech. Proti brejkbolu za stavu 3:4 vyhodila BK nahraný drajv volej daleko mimo čáry dvorce, pošesté a naposledy v utkání přišla Češka o podání – 3:5. Bojovat ale nepřestala, po parádním voleji zaťala pěst a dívala se na kouče Aleše Kartuse. Loni vítězný tým stejně skončil na první překážce. Další dvě nevynucené chyby za sebou, na mečbol letěl obranný slice po ostrém forhendu soupeřky do sítě. Po dvou hodinách a osmi minutách bylo hotovo.

Krejčíková odepíše v žebříčku 2000 bodů, z druhého místa se sesune mimo top 10, v živém žebříčku je momentálně dvanáctá. V Paříži má však ještě druhý život - deblovou obhajobu. Ani parťačka Kateřina Siniaková ale momentálně nesrší pevným zdravím, letos spolu odehrály jen dva turnaje.

ONLINE PŘENOS - Roland Garros 2022
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Barbora Krejčíková Barbora Krejčíková Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Karolína Plíšková Karolína Plíšková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 26. 5. 2022
12:58
26. 5. 2022
Karolína Plíšková

Přemožitelka Karolíny Plíškové je nejníže postavená hráčka, která porazila tenistku z TOP 10 světového žebříčku na Roland Garros od roku 1988.

 

Zprávy ze dne 26. 5. 2022
12:22
26. 5. 2022
Karolína Plíšková

Hmmm… Karolína Plíšková prohrává s žebříčkově nejhůř postavenou účastnicí 2. kola Leoliou Jeanjeanovou (227.) 2:6, 2:6.

Zprávy ze dne 24. 5. 2022
16:40
24. 5. 2022
Karolína Plíšková

Pokud neudělá na Roland Garros díru do světa, vypadne v červenci Karolín Plíšková z elitní desítky žebříčku. Za zákaz pro Rusy a Bělorusy potrestala WTA Wimbledon odebráním bodů. Letos se hraje „zadarmo“, KP nemá šanci obhájit 1300 bodů za loňské finále. „Debilita, nesouhlasím s tím, co WTA udělala,“ zlobila se světová osmička. „Tak musím vyhrát Paříž, no…“ rozesmála se vzápětí poté, co postoupila přes domácí Tessah Andrianjafitrimovou. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 24. 5. 2022
13:10
24. 5. 2022
Karolína Plíšková

Cirka hodinu to trvalo, ale nakonec se Karolína Plíšková rozehrála k solidnímu výkonu. Andrianjafitrimovou poráží 2:6, 6:3, 6:1 a vyhrává čtvrtý z posledních pěti mačů. Ve čtvrtečním 2. kole čeká další divoká karta z Francie Leolia Jeanjeanová, šestadvacetiletá tenistka z 226. místa žebříčku. Celkem snový los.

Zprávy ze dne 24. 5. 2022
11:54
24. 5. 2022
Karolína Plíšková

Běhavá Andrianjafitrimová zatím honí Karolínu po kurtu, ta hraje bídně. Zápas začala třemi dvojchybami a ztrátou servisu, což udalo tón celému prvnímu setu - 2:6 v neprospěch české favoritky.

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud