31. října 2023 • 06:40

Turnaj mistryň: Vondroušová padla. Brzké vedení, pak kanár od Šwiatekové

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Markéta Vondroušová zahájila svou premiérovou účast na Turnaji mistryň porážkou. Wimbledonská šampionka prohrála v mexickém Cancúnu se světovou dvojkou Igou Šwiatekovou z Polska 6:7 a 0:6. Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova podlehla čtyřnásobné grandslamové vítězce za hodinu a 40 minut a zkomplikovala si boj o postup ze skupiny.



Vondroušová prohrála se Šwiatekovou i potřetí na okruhu WTA. Doplatila především na ztracený první set, v němž nedotáhla vedení 5:2. Ve čtyřčlenné skupině Chetumal se česká hráčka utká ještě s Američankou Cori Gauffovou a Tunisankou Uns Džábirovou. Do semifinále postoupí dvě nejlepší.

Celková dotace turnaje činí devět milionů dolarů (přes 211 milionů korun), neporažená vítězka si může na konto připsat přes tři miliony. Turnaj se hraje na tvrdém povrchu, finále se uskuteční 5. listopadu.

Vondroušová měla proti bývalé světové jedničce výborný úvod. Hned v první hře získala brejk a ujala se vedení 2:0. Šwiateková sice ve čtvrtém gamu srovnala, vzápětí ale ztratila další dvě hry na servisu a Vondroušová získala nadějný náskok 5:2. Polka měla tou dobou na kontě už 15 nevynucených chyb.

O dva roky mladší Šwiateková ale sadu nevzdala. Zpřesnila hru a díky čtyřem gamům po sobě vývoj otočila. Vondroušová si ještě vynutila tie-break, v něm ale přišla o vedení 2:0 a prohrála 3:7. Zkrácenou hru zakončila dvojchybou.

Druhý set se už nesl jasně v režii Šwiatekové. Varšavská rodačka a vítězka letošního Roland Garros nepovolila rozhozené Vondroušové ani jeden game a nadělila jí „kanára“. Šwiateková nad českou tenistkou vyhrála na vítězné míče 19:6.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud