Jan Jaroch
1. července 2015 • 10:46

Sváteční den rodičů Kvitové: oběd i řeč s šéfem anglického fotbalu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Když byli pozvaní rodiče Petry Kvitové do královské lóže posledně, raději vynechali obvyklý rituál oběda v luxusní restauraci v útrobách centrkurtu a jen přišli na zápas. „Něco jsme snědli už v letadle. A stejně bychom si s členy klubu moc anglicky nepopovídali,“ vysvětloval ostýchavě před třemi lety Jiří Kvita.



Včera již chodil po All England Clubu daleko suverénněji. V klopě saka měl zapíchnutý wimbledonský odznáček, na sobě elegantní oblek. „Ten odznáček jsme dostali jako vždycky v královské lóži. Teda jako vždycky, byli jsme tam teprve podruhé...“ rozesmál sám sebe otec šampionky.

Ač duel s Kiki Bertensovou trval jen 35 minut, návštěvu Londýna si tentokrát rodiče užili víc. Přiletěli již v pondělí, prošli se po městě. I na oběd s členy klubu tentokrát vyrazili. „Ale dali jsme si jenom předkrm,“ podotkla maminka Pavla, zatímco táta vyprávěl, že si dobře popovídal s manželkou předsedy Phila Brooka. „Umí německy, to bylo příjemnější. Zdrželi jsme se asi tři čtvrtě hodinky,“ popisoval.

Pár slov prohodil i s dalším včera pozvaným hostem - koučem anglické fotbalové reprezentace Royem Hodgsonem. „Prý se byl u nás v Olomouci podívat na jednadvacítku.“ V Londýně se neubytovali u dcery v pronajatém domku, ale v hotelu. Krátce ji pozdravili před utkáním, pak plánovali další setkání. Už bez předzápasového stresu. „Nikdo netušil, jak bude po přestávce hrát. Ale šlo jí to moc, i když ještě posmrkává,“ chválil otec.

Letos by se ještě rád do Londýna jednou vrátil. Fandit na finále.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud