3. července 2016 • 04:30

Djokovič je třída. Po šokující prohře odmítl říct, že ho trápí zdraví

Autor: jj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šokem tenisové sezony je pád Novaka Djokoviče již ve třetím kole Wimbledonu, který před grandslamovým čtvrtfinále skončil naposledy v roce 2009 při Roland Garros. Srbův sen o kalendářním Grand Slamu rozmetal životním výkonem vysoký Američan Sam Querrey, až 41. hráč pořadí ATP. Ten slavil po výsledku 7:6 (6), 6:1, 3:6, 7:6 (5). „Gratuluji Samovi, dneska podával brutálně. Úplně mě vystřílel,“ smekl Djokovič, jenž inkasoval 31 es.



Svou daň si zřejmě vybral i titul z Roland Garros, k němuž se před čtyřmi týdny po životní pouti konečně probil. Djokovič působil nejistě, svým tenisem nedokázal ovládnout kurt, tak jak je zvyklý.

„Vyhrál jsem čtyři grandslamy po sobě, k tomu se budu raději upínat, než k jednomu selhání,“ opáčil Srb, za jehož selháním mohly být i zdravotní potíže. On o nich však z respektu k soupeřovu výkonu nechtěl mluvit.

„Teď na to není ten správný čas, nechci o tom hovořit,“ uťal debatu Djokovič, který jen neochotně připustil, že nemůže říct, že by byl na 100 procent zdravý. Po těžké porážce navíc ukázal svou třídu i tím, že přes obrovské zklamání se šel podepisovat fanouškům.

"Je to něco neskutečného, navíc když se mi to povedlo ve Wimbledonu, největším turnaji na světě," konstatoval překvapivý vítěz. "Bylo důležité, že jsem vždycky dokázal odvrátit brejkbol nějakým povedeným servisem, a v závěru mi pak pomohly jeho chyby," dodal.

Po čtyřech grandslamech tak vzejde z Wimbledonu 2016 jiný grandslamový vítěz. Šance se otevírá Rogeru Federerovi , jemuž vypadl největší sok pro semifinále, cítit velkou příležitost musí i tým Andy Murray Ivan Lendl .

Vše o tenisovém Wimbledonu 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud