Jan Jaroch
10. července 2023 • 10:23

Kvitovou čeká velký třesk. Hvězdu neporazila ve Wimbledonu už 9 let

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Možná poslední Wimbledon kariéry neskončí pro Petru Kvitovou fiaskem. „Splnila jsem povinnost, teď už by ze mě tlak mohl spadnout,“ doufala třiatřicetiletá veteránka a dvojnásobná šampionka All England Clubu. Od posledního triumfu v roce 2014 se na oblíbených wimbledonských kurtech jen soužila. Letos postoupila teprve podruhé za posledních osm ročníků do 4. kola. „A teď musím porazit někoho skvělého, abych se dostala ještě dál,“ uvědomuje si.



Ač letos na trávě ještě neprohrála a po titulu z Berlína drží šňůru osmi vítězství, nechce o pozici spolufavoritky Wimbledonu ani slyšet. „Všechna velká jména tu postupují,“ namítá. A ona je má všechny v cestě. Už dnes se střetne s Uns Džábirovou, šikulou z Tuniska a loňskou finalistkou. Pokud se budou naplňovat všechny papírové předpoklady, vypadala by její cesta pavoukem až strašidelně – čtvrtfinále obhájkyně titulu Jelena Rybakinová, semifinále světová dvojka Aryna Sabalenková, finále jednička Iga Šwiateková. Všechny členky nově zformované velké trojky ženského tenisu za sebou. Těžší to být ani nemůže.

Forma Kvitové je nečitelná, zatím zdolala tři soupeřky, jejichž průměrné žebříčkové umístění je 113. Ukazovala záblesky travnaté geniality, ve 3. kole proti Srbce Nataliji Stevanovičové vyrukovala 35krát na síť a vyhrála tam 26 výměn. Také se však po celý turnaj pere s trémou, nedaří se jí tak podání, na němž stálo tažení za šestým travnatým titulem kariéry v Berlíně.

Poslední top hráčkou, kterou dokázala Kvitová ve Wimbledonu zdolat, byla ve finále 2014 Kanaďanka Eugenie Bouchardová. Loni podlehla ve 3. kole Paule Badosaové, tehdy světové čtyřce. V sezoně 2019 nezvládla střet s domácí Johannou Kontaovou, nasazenou devatenáctkou. V dalších případech se do střetů s velkými jmény ani nedostala.

Nadcházející mač s Džábirovou, s níž drží pozitivní zápasovou bilanci 4:1, má nádech velkého třesku. Českou lvici může definitivně odbrzdit a pobídnout k poslednímu velkému hurá na milovaném Wimbledonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud