9. srpna 2010 • 08:07

Kuzněcovová slaví titul WTA po deseti měsících

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská tenistka Světlana Kuzněcovová se v San Diegu dočkala prvního titulu na okruhu WTA po deseti měsících. Dvojnásobná grandslamová šampionka porazila v nedělním finále 6:4, 6:7 a 6:3 Polku Agnieszku Radwaňskou, i když ve druhé sadě nevyužila čtyři mečboly.



Obě tenistky si v San Diegu zahrály první finále od loňského turnaje v Pekingu, kde Kuzněcovová porazila Radwaňskou ve dvou setech. K tomu měla pětadvacetiletá Ruska blízko i v Kalifornii, ovšem v tie-breaku druhé sady nevyužila vedení 4:0 a 6:3 a promarnila čtyři možnosti k ukončení zápasu, z toho dvě dvojchybami.

"Prostě se mi začala klepat kolena a nebyla jsem schopna zahrát míček," uvedla Kuzněcovová, která zkrácenou hru ztratila 7:9. Po druhé sadě si nicméně dala přestávku a z kolapsu se vzpamatovala. "Nechala jsem emoce v šatně. Nezabilo mě to, ale posílilo," dodala po zisku 13. titulu v kariéře.

Díky nedělnímu vítězství se petrohradská rodačka Kuzněcovová vrátila do elitní dvacítky světového žebříčku, z níž před měsícem poprvé od roku 2004 vypadla.

Tenisový turnaj žen v San Diegu (dotace 700.000 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - finále:
Kuzněcovová (Rus.) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:4, 6:7 (7:9), 6:3.
Čtyřhra - finále:
Kirilenková, Čeng Ťie (4-Rus./Čína) - Raymondová, Stubbsová (2-USA/Austr.) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud