8. dubna 2012 • 12:40

Šafářová si v Charlestonu zahraje o titul se Serenou i ve finále deblu!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Šafářová si na turnaji v Charlestonu zahraje o titul nejen ve dvouhře, ale i v deblu. Spolu s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou porazily v semifinále vítězky letošních čtyř turnajů a světové jedničky Američanky Liezel Huberovou a Lisu Raymondovou 6:4 a 7:6.



"Ohromné," radovala se šestadvacetiletá Šafářová z postupu do obou finále v rozhovoru pro zámořská média. "Prožívám tady fantastický týden a hrát finále obou soutěží je neuvěřitelné a sen každé hráčky," doplnila česká dvojka.

V boji o deblový titul se levou rukou hrající Šafářová a Pavljučenkovová utkají se španělsko-kazašskou dvojicí Anabel Medinaová, Jaroslava Švedovová. Šafářová je ve čtyřhře na okruhu WTA ve finále podruhé v kariéře a usiluje o první titul.

V dnešním finále dvouhry se česká tenistka střetne s domácí hvězdou a bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou, s níž zatím čtyřikrát prohrála.

Šafářová naposledy vyhrála turnaj v roce 2008, ale od té doby ve finále prohrála čtyřikrát po sobě. Favoritkou nebude ani proti Sereně Williamsové. "Hrát se Serenou je vždy velká výzva, je vynikající. Viděla jsem její semifinále proti Sam (Stosurové) a hrála výborně," řekla Šafářová, která se v případě zisku titulu posune na 22. místo žebříčku WTA, čímž by si vyrovnala osobní maximum. V případě porážky ji bude patřit nově třiadvacátá příčka.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (antuka, dotace 740.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (9-ČR) - Hercogová (14-Slovin.) 6:0, 6:0, S. Williamsová (5-USA) - Stosurová (2-Austr.) 6:1, 6:1.

Čtyřhra - semifinále:
Medinaová, Švedovová (Šp./Kaz.) - Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) 6:1, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud